MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Malta priťahuje slovenských kmínov. Už zadržali aj ženu

Krásny stredozemný ostrov je celkom príjemné miesto, kde sa ukryť pred zákonom, alebo kam aspoň zašiť svoje pokútne aktivity. Vie o tom svoje aj Slovenka, ktorú na Malte zadržali.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Malta priťahuje slovenských kmínov. Už zadržali aj ženu
Zdroj: TASR/AP

Väčšina ľudí sa na Maltu vyberie tak akurát na dovolenku alebo jazykový kurz angličtiny. Ostrov však priťahuje aj osoby podozrivé z nekalej činnosti, čo napokon veľmi sebakriticky priznávajú aj samotní maltskí čitatelia článku na portáli Malta Today.

Zadržaná Slovenka

Polícii trvalo celé týždne náročného vyšetrovania, kým sa podarilo zistiť, že 49-ročná hľadaná Slovenka žije a pracuje na Malte. Čo presne na ostrove robila, nie je známe. Ako skončila však vieme:

„Polícia zadržala 49-ročnú ženu, ktorú hľadali slovenské orgány pre podozrenie zo spáchania finančných a ekonomických zločinov,“ píše Malta Today.

Portál dodáva, že Slovenku zadržali na základe európskeho zatykača. V najbližších dňoch si zrejme veľa slnka neužije. Podľa portálu ju čaká súdny proces.

Aj Kočner

Malta je krajina, ktorá zápasí s problémami spojenými s korupciou podobne ako Slovensko. Aj tu na objednávku zavraždili novinárku, ktorá písala o korupčných praktikách politikov, a to len štyri mesiace pred vraždou Jána Kuciaka.

V minulosti sa s touto ostrovnou krajinou spájalo aj meno Mariána Kočnera. Podľa zistení portálu" aktuality.sk":https://www.aktuality.sk/…my-na-malte/ využíval Kočner služby svojho bývalého maltského zaťa Christiana Ellula. Podľa aplikácie Threema mu mal pomáhať prať špinavé peniaze cez firmy na Malte. Ellul obvinenia popiera.

Pekné slová v súvislosti s povesťou svojej krajiny nemajú ani mnohí čitatelia Malta Today: „Keď máte skorumpovanú vládu ako na Malte, tak kriminálnici sa sem budú hrnúť… nie je žiadnym tajomstvom, že Malta sa stala rajom pre zločincov a ilegálnych migrantov. Ale keď chce ísť Malťanka na interrupciu, musí ísť do zahraničia. Aké úbohé!“ píše jeden z komentujúcich.

Ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM