Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Milióny ho stresujú. Lieči sa prácou zadarmo

Steve spolu so svojou manželkou Lenkou z Rakovej vyhrali nedávno 122 miliónov v lotérii. Čerstvý milionár sa zveril, že je mu ťažko a snaží sa zostať pri zemi ako normálny človek.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Milióny ho stresujú. Lieči sa prácou zadarmo
Zdroj: Reprofoto youtube.com

Hoci by už nikdy viac nemusel ani krížom slamy preložiť, Steve (42) Thomson sa rozhodol ďalej manuálne pracovať ako staviteľ.

Keďže je z neho čerstvý milionár vďaka rozprávkovej výhre v britskej hre Euromilióny, svojim klientom dáva nečakaný vianočný darček – za svoju prácu si neúčtuje vôbec nič. Jeho manželka Lenka (41) pochádza z dediny Raková na Kysuciach. Spolu s tromi deťmi žijú v britskom meste Selsey.

Je to správny chlapík!

Britský portál The Sun obdivne píše, že Steve sa pred Vianocami zmenil na Santa Klausa a dokončuje svoje zákazky zadarmo. Ide o objednávky na stavebné práce, ktoré prijal ešte pred tým, ako sa v novembri stal vďaka výhre v lotérii milionárom.

“Od viacerých klientov už odmietol vziať akékoľvek peniaze za dokončenú prácu. Minulý týždeň pre jedného suseda dokončil zimnú záhradu. Keď mu chceli zaplatiť, povedal, aby si nechali peniaze na darčeky,” píše portál.

Samozrejme, že také gesto si vyslúžilo aj mimoriadne pochvalné reakcie. “Nevzal si od nás vôbec nič. Je to vážne skvelý chlap a veľmi slušný človek,” cituje The Sun slová Stevovho suseda. Zároveň dodáva, že čerstvý milionár pokračuje vo svojej starej manuálnej práci aj preto, že je mu ťažko.

Chcem zostať normálny

Britský Manžel Lenky z Rakovej sa britským médiám priznal, že miliónová výhra je síce úžasná vec, ale zároveň má aj svoje tienisté stránky a cíti sa ako na emocionálnej hojdačke. “Je to veľmi stresujúce. Stále nespím a poriadne nejem. Spracovať takú veľkú vec nie je jednoduché,” cituje jeho slová The Sun.

Čerstvý milionár sa priznal, že dokončuje svoje staré zákazky aj preto, že mu to pomáha zostať pri zemi.

“Cítim sa ako normálny človek a chcem takým aj zostať. Nedokážem dokončiť úplne všetky práce do Vianoc, ale snažím sa.” Jeho klienti sa tiež snažia pristupovať k nemu citlivo.

“Nepýtali sme sa ho na výhru, pretože už je zrejme unavený z rozprávania o tejto téme. Myslím, že práca je pre neho momentálne dôležitá, pretože mu pomáha odpútať sa od myšlienok, ako naloží s toľkými peniazmi,” cituje The Sun jedného zo Stevových klientov.

Zároveň prezradil, že Steve stále jazdí na svojej starej dodávke a nechystá sa kúpiť si novú, pretože po Vianociach predsa len zavesí svoje staré remeslo na klinec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM