MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Mladá extrémistka najprv pomočila korán, teraz sa vyhráža Čaputovej

Je len vyšinutá alebo naozaj nebezpečná? Takúto otázku si možno klásť pri sledovaní výčinov slovenskej extrémistky Sheily S. Tentokrát však zašla priďaleko a skončila vo väzbe.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Mladá extrémistka najprv pomočila korán, teraz sa vyhráža Čaputovej
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Mladá Slovenka (27), ktorá si hovorí Sheila S. má zvláštnu záľubu. Nakrúca provokačné videá, a potom ich dáva na internet. Známymi sa stali najmä dve, ktoré sú plné zloby a nenávisti. Najprv sa zamerala na moslimov, a teraz na hlavu štátu. O téme píše český portál novinky.cz.

Vyhrážky prezidentke

Elitné slovenské policajné komando zadržalo Sheilu S. ešte minulý štvrtok na pracovisku. V porovnaní s jej agresívnymi videami má vraj úplne mierumilovné povolanie – záhradníčka. Zavarila si ale videom, v ktorom sa vyhrážala prezidentke Čaputovej.

"Chcem, aby si vedela Čaputka, že prišiel čas, ktorý sa blíži. A zapamätaj si môj ksicht, pretože ho určite stretneš, a keď ho stretneš, tak to bude taká sekundovka, že betón ti dá druhú. Ja sa tvojej ochranky nebojím. Ja som pripravená na teba zaútočiť,“ cituje jej slová český portál novinky.cz.

Takáto otvorená hrozba najvyššiemu ústavnému činiteľovi nemohla zostať bez odozvy. Sudca Špecializovaného trestného súdu už v nedeľu rozhodol, že mladá agresorka zostane vo väzbe.

Nenávisť voči moslimom

Sheila S. si môže hľadať právnika, pretože je obvinená z hanobenia národa, rasy a presvedčenia, z nebezpečného vyhrážania a ďalších skutkov. Svoju nenávisť už cez podobné video adresovala pred pár rokmi aj moslimom.

„V roku 2017 zverejnila video, na ktorom roztrhala, pomočila a zapálila Korán. Za tento čin bola trestne stíhaná a nejaký čas strávila vo väzbe,“ uvádzajú novinky.cz.

Okrem toho sa vraj zúčastňovala aj na výrobe ďalších podobne nenávistných videí nasmerovaných proti určitým náboženským skupinám.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM