Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Neuveriteľná záchrana ženy v neznámom byte

Predstavte si, že vás únosca zavrie v byte na neznámom mieste a akoby zázrakom sa vám podarí spojiť s políciou. Ako jej však vysvetlíte, kde vás majú hľadať, keď neviete, kde ste?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Neuveriteľná záchrana ženy v neznámom byte
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Je to príbeh ako z filmu. Nemenovaná Slovenka (42) sa doma spoznala s pakistanským mužom (31) a v dobrej viere s ním odišla do Španielska. Obaja si tam chceli nájsť prácu. Či boli aj intímni partneri nevedno, ale faktom je, že Pakistanec už mal jasné predstavy o ich spoločnej budúcnosti. Keď dorazili do Španielska, ženu zatvoril v cudzom byte a oznámil jej, že o pár dní sa vezmú. Ak by odmietla, hrozil jej smrťou. Zúfalá žena napokon našla únikový plán.

Vezmeš si ma, alebo ťa zabijem

Slovensku zoznámil s Pakistancom jej brat ešte na Slovensku. A keďže mali spoločnú cestu do Španielska, kde si chceli nájsť prácu, išli spolu. “Akonáhle prišli do Španielska, muž jej povedal, že sa musia vziať, aby získal európske občianstvo. Ona odmietla,” píše britský portál DailyMail.

Pakistanec však bol odhodlaný jej odpor zlomiť a vyhrážal sa jej smrťou. Zadržiaval ju viac ako tri týždne v neznámom byte na neznámom mieste a odmietal ju pustiť von. Občas sa však on sám musel vzdialiť. Vtedy ju dobre pozamykal a na chvíľu odišiel. Jeden taký moment zúfalá žena využila na pokus o záchranu.

Haló, neviem kde som, zachráňte ma!

Uväznená žena sa dostala k mobilu, v ktorom zrejme nebola žiadna karta, či kredit a Pakistanec si bol istý, že sa z neho nikam nedovolá. Tiesňová linka však fungovala a presne na tú žena zatelefonovala. Spojila sa s políciou na Slovensku a tí zalarmovali španielskych policajtov.

Lenže ako mala Slovenka oznámiť, kde ju majú hľadať, keď nevedela, kde je? “Žena povedala policajtom len to, že sa nachádza v byte pri červenom moste ponad rieku. Na stole našla papier, na ktorom bola adresa v meste Tortosa,” píše DailyMail.

Španielskym policajtom táto strohá informácia stačila, aby ju ešte v ten deň dokázali vypátrať. Pakistanca okamžite zadržali a obvinili ho z únosu a plánovania falošnej svadby. Následne ho však sudca prepustil na kauciu. Ak z krajiny neutečie, čaká ho súdny proces.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM