Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Neuveriteľný omyl jedného turistu

Kúpil si letenku na cestu za mamou do Anglicka, nasadol na lietadlo, užíval si let … a potom vystúpil v úplne inom meste a inej krajine. Tam sa však problémy neskončili.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Neuveriteľný omyl jedného turistu
5
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Človeku sa na cestách v zahraničí môže prihodiť čokoľvek. Meškanie, či zrušenie letu je pomerne častou komplikáciou. Nie jednému dovolenkárovi sa tiež stalo, že ho v cudzine okradli a musel si následne komplikovane vybavovať nové doklady a zháňať peniaze.

Ale príbeh nemenovaného Slováka, ktorý zrazu vystúpil z lietadla v úplne inom meste a štáte, ako predpokladal, je predsa len výnimočný.

Kde to som?

Holandský portál nltimes.nl píše, že Slovák sa celý zúfalý objavil v stredu večer na policajnej stanici v druhom najväčšom holandskom meste Rotterdame a rukami – nohami žiadal o pomoc. Nehovoril totiž po holandsky ani po anglicky, takže jeho schopnosť dohovoriť sa v cudzine a pomôcť si z problémov bola nulová.

Policajtom však akosi dokázal vysvetliť, čo sa mu stalo: “Muž bol na ceste na návštevu svojej matky, ktorá žije v anglickom meste Rotherham. Omylom si však kúpil letenku do holandského mesta Rotterdam,” približuje nltimes.nl. Vzdialenosť medzi oboma mestami je viac ako štyristo kilometrov.

Oplatí sa vedieť po anglicky

Ako presne k tejto zámene došlo, portál úplne nevysvetľuje, ale zjavne išlo o problém mužovej nulovej angličtiny. Keďže obe mestá sa píšu i vyslovujú veľmi podobne, nešťastný Slovák musel urobiť chybu, keď si letenku objednával a rozdielnu destináciu si neuvedomil, ani keď nastupoval do lietadla.

“Jeho artikulácia a schopnosť zorientovať sa neboli veľmi dobré,” cituje portál vyjadrenie holandskej polície, ktorá napokon zatúlanému Slovákovi pomohla. Keďže bol úplne bez peňazí, zabezpečili mu možnosť prenocovať na ubytovni a spojili ho s neziskovou organizáciou, ktorá by mu mala pomôcť dostať sa čo najskôr k svojej matke do anglického Rotherhamu.

Foto: ilustračné

Letisko, dovolenka
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM