Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Neviete, kto som, hovorí sexi herečka Vica Kerekes

Herectvo ju vraj nerobí úplne šťastnou a najradšej sa vyjadruje v rodnej maďarčine. Ako jej ublížil Mečiar a prečo odišla do Budapešti?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Neviete, kto som, hovorí sexi herečka Vica Kerekes
Zdroj: TASR

Český portál idnes.cz priniesol prekvapivo otvorený rozhovor so slovensko-maďarskou herečkou Vicou Kerekes. Krásna ryšavka sa vyznáva zo svojich osobných tráum a láske k maďarčine. Vraj iba v rodnom jazyku je schopná sa naozaj prejaviť a preto tak nesmierne túžila hrať divadlo v Budapešti. Slovenskí a českí diváci si ju však obľúbili a ona momentálne žije s českým partnerom v maďarskej metropole. Prezradila, že ich vzťah je pre jazykový nesúlad niekedy riadne komplikovaný.

Spomienky na Mečiara

Vica v rozhovore spomína, že pochádza so slovenského Fiľakova, kde v čase jej detstva žilo 80 percent Maďarov. “Mečiarova vláda znepríjemňovala život maďarskej menšine na Slovensku tak, že jej upierala právo na slobodné štúdium v rodnom jazyku. A z každého zákazu rastie túžba… vedela som, že moja rodná reč je to najsilnejšie, čo v sebe mám,” hovorí pre idnes.cz .

Láska k maďarčine ju tak stiahla do Budapešti, kde začínala od nuly, ale našla samu seba. “Veď ak chcem byť úprimná, dokážem najlepšie ukázať svoje pravé ja, keď hovorím po maďarsky.” V rodnej reči dokonca zmení aj hlas a intonáciu. “Maďarčina je položená oveľa hlbšie, je to zaujímavé sledovať. Preto bolo pre mňa ťažké hovoriť po slovensky a česky,” priznáva sa sexi herečka.

Pravá tvár

Vica priznáva, že práve pre jazykovú bariéru je možné, že slovenskí a českí fanúšikovia ju vlastne nepoznajú. “Neviem, či skutočne cítia, kto vlastne som, keďže sa neviem dosť dobre vyjadriť. Mimo maďarčinu som ohraničená. Nedokážem ľuďom sprostredkovať svoje myšlienkové pochody.”

Podobné problémy prežíva aj so svojim českým partnerom výtvarníkom Lukášom Musilom. “…občas máme problém, keď Lukáš nepochopí, čo mám na mysli… niečo vypálim, čo tak nemyslím, on mi to vráti a je konflikt.”

Slovensko-maďarská kráska sa zároveň prekvapivo priznáva, že si nie je istá svojim hereckým povolaním. “Stále si kladiem otázky, či je dobré, že som herečka… Keď ma obsadia, tak zahrám úlohu najlepšie, ako viem. Ale nie som v tom úplne šťastná.” Vica vysvetľuje, že na herectve nenávidí všetky veci, ktoré nesúvisia priamo s hraním – premiéry, tlačovky, marketing. A ťažká vie byť aj neistota hereckého chlebíčka. “Nikdy neviem, čo bude. Byť pol roka bez práce nie je nič výnimočné.”

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM