Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Nový Spiderman sa spojí s Marcelou Laiferovou!

Táto kombinácia určite prekvapí a možno aj poteší mnohých fanúšikov akčných hrdinov a zároveň slovenskej hudobnej klasiky. Americké filmové štúdiou Marvel stavilo aj na legendu slovenského popu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Nový Spiderman sa spojí s Marcelou Laiferovou!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Ak ste fanúšikmi komiksovej postavy Spidermana, teda pavúčieho muža v typickom červenom kostýme, určite už s napätím očakávate nový diel jeho filmového spracovania. Americkí tvorcovia sa rozhodli zasadiť dej do Európy a hlavný predstaviteľ Peter Parker sa ocitne v Českej republike. Preto diváci v rámci soundtracku budú počuť aj slovenskú a českú hudbu.

Laiferovej Slnko

Peter Parker, ktorý má schopnosti pavúčieho muža, sa v novom dieli vydá so spolužiakmi do Európy. Preto má nový Spiderman podtitul Ďaleko od domova. Ako to už v akčných filmoch býva, hrdinovia počas výletu narazia na problémy a zákerných antihrdinov, s ktorými si Spiderman musí poradiť.

“Tentokrát Spiderman bojuje v európskych metropolách vrátane Prahy. Preto sa na piesňach k filmu nachádzajú aj štyri československé skladby,” píše český portál lidovky.cz. Bližšie detaily tvorcovia, prirodzene, nechcú vyzrádzať. Vie sa len to, že filmári siahli po skladbe Marcely Laiferovej z roku 1974 s názvom Slnko. Jej tóny budú hrať počas cesty hlavného hrdinu z Benátok do Prahy.

Keď sa Spiderman presunie do českého hlavného mesta, diváci budú počuť skladbu Snad jednou ti dám od kapely The Matadors. “V Prahe Peter s priateľmi navštívi operu, kde počúvajú Čertovu stěnu od Bedřicha Smetanu. Pri návšteve filmového pražského karnevalu znie Moravská polka od Jaroslava Fuksa a Vladimíra Pfeffera,” dodáva portál.

Marcela Laiferová, ktorá je vyštudovaná lekárka, zažívala najväčšiu slávu na poli slovenskej populárnej hudby práve v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. V roku 1970 vyhrala aj Zlatú bratislavskú lýru a vycestovala na medzinárodný festival do Rio de Janeiro. Dnes už jej skladby počúvajú skôr starší fanúšikovia. Nový diel Spidermana však priblíži jej starý hit divákom na celom svete.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM