Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Dovolenkové nešťastie na španielskej pláži

Aj klasické letoviská pri Stredozemnom mori môžu byť zradné. Najmä, ak sa zhorší počasie. V Španielsku na pláži Playa Galúa sa utopila slovenská turistka.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Dovolenkové nešťastie na španielskej pláži
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Slnko svieti, voda láka… v horúcom letnom dni počas vytúženej dovolenky človek ľahko zabudne, že more môže byť zradné. Niektorí turisti sa uvoľnia aj pod vplyvom letných kokteilov a zabudnú na základnú opatrnosť. Nevedno, čo sa stalo pred pár dňami na španielskej pláži, ale výsledkom je zbytočná smrť jednej Slovenky. O téme píše španielsky portál murciatoday.com.

Nebolo jej pomoci

“Traja plavci sa dostali do problémov na pláži Playa Galúa v sobotu popoludní,” píše španielsky web. Bohužiaľ, zatiaľ čo dvom topiacim sa podarilo zachrániť, tretia toľko šťastia nemala. “Slovenka sa utopila po tom, ako sa nedokázala dostať z vody na breh vzhľadom na rozbúrené more,” dodáva Murciatoday.

Portál približuje, že topiacu sa skupinku ľudí si všimol náhodný človek na pláži a okamžite zavolal pomoc na linke 112. Dorazili plavčíci aj záchranári, Slovenku vytiahli na breh a začali s oživovaním. Všetky snahy lekára však boli márne, žena bola krátko po pol šiestej popoludní vyhlásená za mŕtvu.

Playa Galúa je jedným z najstarších letovísk na španielskom pobreží. Horúčkovitá výstavba hotelov a turistických zariadení sa tu začala už v šesťdesiatych rokoch minulého storočia. Turisti sú často varovaní, aby dobre rozlišovali pobrežie, na ktoré sa vyberú kúpať.

Jedna strana je totiž pokojná s miernym vstupom do mora, zatiaľ čo druhá časť je známa svojimi drsnejšími podmienkami a vetrom, ktorý spôsobuje vlny a zradné prúdy. Slovenka sa však podľa dostupných informácií utopila na miernejšej časti pláže.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM