Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Obrovský nárast indických turistov prekvapil

Rozsiahle národné parky, bohatá kultúra a historické hrady lákajú čoraz viac indických cestovateľov na Slovensko. Ich počet medziročne narástol o viac ako polovicu!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Obrovský nárast indických turistov prekvapil
Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia z ďalekých ázijských krajín si častokrát môžu dovoliť návštevu Európy len raz za život. Aj preto sú ich najčastejšou destináciou pri takejto dovolenke obľúbené západoeurópske krajiny ako Francúzsko, Taliansko a Veľká Británia. Čoraz viac z nich však začína hľadať niečo nové a tak sa zameriavajú aj na krajiny strednej a východnej Európy, kam patrí aj Slovensko. Dokazuje to aj článok indického portálu Voyager’s world.

Nové vízové stredisko

Na cestovanie do kontinentálnej Európy potrebujú Indovia víza. Tie slovenské už môžu získať v troch mestách. “V hlavnom meste Nai Dillí sa otvorilo nové centrum pre podávanie žiadostí o slovenské víza, čím sa táto služba približíla indickým občanom,” píše Voyager’s world.

Dodáva, že už od decembra 2018 môžu Indovia túžiaci navštíviť Slovensko požiadať o patričné víza aj na ďalších dvoch miestach v krajine – v mestách Mumbai a Bengaluru. Pred tým museli žiadatelia cestovať na slovenskú ambasádu do hlavného mesta.

“Slovensko je medzi indickými cestovateľmi čoraz populárnejšou destináciou a dokazuje to aj nárast žiadostí o víza. V roku 2018 ich bolo o úctyhodných 68 percent viac ako v predchádzajúcom roku,” dodáva indický portál.

Príroda a hrady

A čo Indov najviac na Slovensku priťahuje? “Táto stredoeurópska krajina láka indických cestovateľov najmä svojimi rozsiahlymi národnými parkmi, vibrujúcou kultúrou a historickými hradmi a zámkami,” cituje portál slová miestneho regionálneho predstaviteľa Vinay Malhotru.

Podobnými slovami “predáva” Slovensko ako skvelú turistickú destináciu aj slovenský veľvyslanec v Indii Ivan Lančarič: “Ak chcete navštíviť krajinu s bohatou históriou, výnimočnými tradíciami, pulzujúcimi mestami, historickou architektúrou a množstvom letných i zimných príležitostí pre športy a aktivity, Slovensko je pre vás dokonalou destináciou. Čarovné zámky, horské vrcholy, skvelé jedlo a víno – to všetko turistov na Slovensku príjemne prekvapí a poteší,” cituje jeho slová Voyager’s world.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM