Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Otvorili prípad sexy vrahyne Kukučovej

Telo britského milionára Andrewa Busha, ktorého pred piatimi rokmi zastrelila žiarlivá slovenská exmilenka, previezli do Veľkej Británie a tamojší súd potvrdil verdikt o jej vine.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Otvorili prípad sexy vrahyne Kukučovej
6
Galéria
Zdroj: TASR

Bola to veľká mediálna udalosť, keď sa pred piatimi rokmi začalo písať o “vražde z lásky,” ktorej sa dopustila slovenská kráska a exmodelka Mária Kukučová. Málokto by zrejme povedal, že sexy blondínka bude schopná chladnokrvne zastreliť svojho bývalého partnera priamo v jeho vile neďaleko španielskej Malagy.

Ale ako hovorí staré porekadlo – odmietnutá žena je horšia ako sto čertov. A podľa španielskeho a dnes už aj britského súdu M. Kukučová vraždila zo žiarlivosti a dostala za to trest trinásť rokov za mrežami.

Telo konečne doma

Pozostatky zavraždeného Andrewa Busha sa jeho rodina opakovane snažila previezť zo Španielska do Veľkej Británie. Pozostalí mu chceli vystrojiť dôstojný pohreb na domácej pôde s jeho blízkymi a priateľmi, ktorí mali mať oblečenú jeho obľúbenú bielu farbu. Lenže španielsky sudca nariadil ešte v roku 2014, že telo zavraždeného musí zostať v Španielsku ešte päť rokov pre prípadné potreby ďalšieho vyšetrovania.

Podľa britského portálu BBC lehota uplynula v tomto roku. “Telo pána Busha sa vrátilo do britského Bristolu na piate výročie jeho smrti,” uvádza BBC.

Následne sa prípad riešil aj na domácej pôde. “Členovia rodiny sa súdneho pojednávania nezúčastnili. Súdny úradník Peter Harrowing zhrnul dôkazy zo španielskeho spisu, ktoré boli preložené do angličtiny,” píše portál.

Bola to vražda

Britský súd potvrdil závery španielskeho súdu, že v tomto prípade išlo o vraždu, ktorá sa odohrala vo vile A. Busha v Španielsku v apríli 2014. Keď sa do nej nič netušiaci britský milionár vrátil spolu so svojou novou milenkou, dnu ho čakala odvrhnutá Kukučová, ktorá sa nevedela zmieriť s ich rozchodom.

Následne medzi bývalými partnermi vypukla divoká hádka. Žiarlivá Slovenka situáciu nezvládla a svojho ex zastrelila. Pred súdom však tvrdila, že konala v sebaobrane a revolver vystrelil nechtiac. Takáto obhajoba však neuspela a sudca jej vymeral 13 rokov tvrdej basy. S verdiktom sa teraz stotožnil aj britský súd.

“Pán Bush nemal žiadnu šancu včas zareagovať a brániť sa, vzhľadom na nečakaný útok a okolnosti. Preto zomrel,” uvádza BBC. Prípad pôsobí trochu ako z filmu a tak dlho vzbudzoval veľký mediálny záujem v Španielsku, Veľkej Británii i na Slovensku.

Médiá si všímali, že krehká slovenská blondína zjavne klame telom – nielen že bola schopná vraždiť, ale v španielskej base sa aj pobila so spoluväzenkyňou na cele a museli ju premiestniť do iného zariadenia v Granade.

Foto: ilustračné

Mária Kukučová
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM