Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Po štyroch rokoch zrejme objasnili vraždu manažérky

Celé roky to bola veľká záhada a nikto netušil, kde a ako sa stratila manažérka z Prahy. Po žene sa doslova zľahla zem a za pomoc pri jej pátraní ponúkol jej zamestnávateľ pol milióna korún.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Po štyroch rokoch zrejme objasnili vraždu manažérky
Zdroj: TASR

Českí policajti po štyroch rokoch márneho pátrania po nezvestnej žene dostali nečakanú pomoc od slovenských kolegov. Podrobnosti nie sú známe, ale české médiá uvádzajú, že slovenskí policajti zadržali a obvinili z jej vraždy dve podozrivé osoby. Príbuzným Jany S. to už ich milovanú manželku a mamu nevráti, ale aj tak býva takýto moment rozuzlenia po dlhých rokoch určitou úľavou, keď smútiaca rodina môže urobiť definitívnu rozlúčku so zosnulou.

Prepadla sa pod zem

Zmiznutie Jany S. v roku 2015 bolo a pre verejnosť stále zostáva skutočnou záhadou. “Žena odišla domov z práce v pražských Holešoviciach okolo 18:00 a nikomu z rodiny nedala o sebe vedieť,” uvádza český portál idnes.cz. Nikomu zo svojich blízkych sa viac neozvala, neposlala žiadnu sms a jej mobil bol poslednýkrát aktívny v ten deň o 21:18.

Jej zúfalý manžel sa jej snažil dovolať, ale nezdvíhala telefón. Podľa vyšetrovateľov ju naposledy videla v ten večer masérka wellness centra v Prahe, kde sa zastavila. Úplne posledná stopa jej výskytu bola zaznamenaná niekde v kraji Vysočina. A to už je smerom na Slovensko, kde sa napokon prípad zrejme uzatvára.

Pol milióna za odmenu

Do pátrania po nezvestnej Jane sa zapojila aj firma, kde pracovala. Tá ponúkla ako odmenu pol milióna korún tomu, kto poskytne konkrétne informácie vedúce k vypátraniu nezvestnej ženy, či už priamo, alebo cestou nálezu jej auta, telefónu, alebo osobných vecí.

Zlom vo vyšetrovaní však nastal až teraz po štyroch rokoch. “Slovenská polícia prebrala od pražských policajtov prípad s nezvestnou pražskou manažérkou. Podľa posledných informácií sa stala obeťou vraždy a lúpeže. Vyšetrovatelia na Slovensku zadržali a obvinili dve podozrivé osoby,” píše idnes.cz.

Bližšie informácie slovenská polícia neposkytla. Portál dodáva, že Jana je na českej strane stále evidovaná v databáze nezvestných osôb.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM