MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Prečo Sklenaříková preplakala celú karanténu?

Bývalá top modelka očaruje Francúzov nielen svojou pretrvávajúcou krásou, ale aj veľkým srdcom. Dokázala to aj počas dlhých dní v domácej izolácii kvôli koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Prečo Sklenaříková preplakala celú karanténu?
Zdroj: Adriana Sklenaříková archív

Francúzsky portál Voici píše s uznaním o aktivitách Adriany Sklenaříkovej, ktorá sa s oduševnením snaží pomáhať zdravotným sestrám. Využíva svoju popularitu a vplyv, aby upriamila pozornosť na ich náročné povolanie, ktoré je počas koronakrízy aj mimoriadne nebezpečné. Často sa pritom rozcíti aj samotná Adriana.

Ťažké chvíle plné emócií

Adriana Sklenaříková strávila dlhé týždne koronakrízy v Maroku, kde momentálne žije a spolu s manželom Aramom Ohanianom vychováva dcérku Ninu. „Bývalá manekýnka priznáva, že prežiť túto situáciu bolo mimoriadne ťažké,“ uvádza Voici. A pridáva aj osobné vyznanie Adriany:

„Počas karantény som každý večer pozerala spravodajské kanály a videla som Francúzov, ako vždy o ôsmej tlieskali z okien zdravotníkom. Zakaždým som pritom mala slzy v očiach,“ uvádza slovenská kráska.

Tento večerný rituál poďakovania verejnosti všetkým zdravotníckym zamestnancom za ich obetavú prácu a nasadenie vlastného života počas koronakrízy bol veľmi častý najmä v Taliansku a vo Francúzsku. Aplauz z okien sa však rozliehal aj po slovenských mestách.

Má to v rodine

Portál približuje, že pre Adrianu je veľmi prirodzené angažovať sa v prospech zdravotníkov. „Verejne podporuje Národnú asociáciu zdravotných sestier v Monaku a aktuálne upriamila pozornosť na ich prácu aj vo videu na sociálnych sieťach,“ píše Voici.

Dodáva, že krásna blondína dobre pozná svet medicíny, čo dokazuje aj ako moderátorka televízneho programu Výnimočné schopnosti ľudského tela a je dlhoročnou ambasádorkou Červeného kríža. A to nie je všetko.

„Krásna Slovenka hovorí, že jej mama bola lekárka a jej stará mama zdravotná sestra. Okrem toho, aj Adriana pred odchodom zo svojej domoviny začala študovať medicínu,“ približuje francúzsky portál. Napokon sa jej profesionálny život ubral iným smerom, ale odhodlanie pomáhať ľuďom a zdravotníkom v nej zostalo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM