rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Haváriu lietadla v Nepále neprežil aj bývalý sólista Baletu SND!

Tanečník pôsobil v minulosti niekoľko rokov aj na Slovensku, bývalí kolegovia sú jeho smrťou zdrvení.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Haváriu lietadla v Nepále neprežil aj bývalý sólista Baletu SND!
Zdroj: Facebook.com/ruan.crighton

Pri nedeľnom leteckom nešťastí v Nepále zahynulo podľa predbežných správ vyše sedemdesiat ľudí. Medzi obeťami pádu lietadla je aj britský baletný tanečník Ruan Crighton, ktorý bol v minulosti sólistom Baletu Slovenského národného divadla.

Ako informoval The Daily Mail, záchranári po prehliadke na mieste nehody vyhlásili, že „akékoľvek nádeje, že by medzi 72 pasažiermi na palube lietadla zostal nažive sú nulové.

Ruan Crighton zahynul „iba deň po svojich 34. narodeninách.“ Talentovaný tanečník pôsobil v rokoch 2008 až 2013 v Bratislave a aj po svojom odchode udržiaval s bývalými kolegami kontakt.

Zdrvení kolegovia

Ruan bol jedným z mojich najlepších priateľov. Tancovali sme spolu na javisku roky… Som zdrvený,“ povedal podľa britského denníka jeden z jeho bratislavských kolegov.

Príčine pádu lietadla zatiaľ nie je známa. „Vyšetrovatelia však v pondelok oznámili, že na mieste nehody objavili zvukový záznam z pilotnej kabíny aj čiernu skrinku s údajmi o priebehu letu,“ uvádza The Daily Mail.

Priebeh nehody zaznamenali na video viacerí ľudia, vrátane jedného z pasažierov, ktorý vysielal naživo na sociálnych sieťach tesne pred katastrofou.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM