Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Sagan sa rozvádza s úsmevom

Oznámený koniec manželstva slovenskej cyklistickej hviezdy Petra Sagana s manželkou Katkou už zaujal aj zahraničné médiá. Uznanlivo konštatujú, že osobné problémy sa zatiaľ neprejavujú na jeho výkone na Tour de France.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Sagan sa rozvádza s úsmevom
Zdroj: TASR

Boli krásny pár, ktorý pôsobil dokonalo zohratý. Keď Peter zverejnil status na Facebooku o tom, že sa s Katkou rozvádzajú, mnoho ľudí zostalo zaskočených. Nielenže ich manželstvo netrvalo ani tri roky, ale majú spolu aj malého syna Marlona, ktorý len v októbri oslávi svoje prvé narodeniny. Krach vzťahu Saganovcov je o to prekvapivejší, že na verejnosť neprenikli žiadne hádky ani excesy, ktoré by predznamenali krízu ich manželstva.

Hlavne s úsmevom

„Peter Sagan funguje na Tour de France, akoby sa nič nedialo,“ píše portál Velonews.com. Zdôrazňuje, že napriek rozvodu, ktorý slovenský borec oznámil v utorok na svojom účte na sociálnej sieti, pôsobí úplne v pohode a podáva skvelý výkon. „Oblieka si zelený šprintérsky dres… a robí si žarty a srandičky, ako zvykne pri každom preteku či už veľkom, alebo malom,“ dodáva Velonews.com.

Aj český portál Lidovky.cz si všíma „prekvapivú“ správu od Saganovcov. Rekapituluje, že pompézna svadba vo veľkom štýle bola len na jeseň 2015 a syn Marlon sa narodil minulý rok v októbri. Rozchod hviezdneho páru tak opäť dokazuje, že veci sú často úplne iné, ako vyzerajú navonok.

Slušný rozchod

Velonews.com uznanlivo píše, že Petrov výkon je napriek osobným problémom vynikajúci. Na tohtoročnej Tour de France zatiaľ vyhral dve etapy a vedie bodovaciu súťaž. „Väčšina športových expertov potvrdzuje, že externý stres, ako sú problémy vo vzťahu, alebo v práci, môžu znižovať výkon. Preto by sa dalo očakávať, že sa to prejaví aj na Saganovom výkone na Tour de France, ale zatiaľ sa to nestalo.“

Peter oznámil krach manželstva veľmi citlivými slovami: „Po dlhej a uvážlivej debate sme s Kate prišli k záveru, že by bolo oveľa lepšie, keby sme sa ako pár rozišli. Máme pocit, že by sme mali ďalej žiť ako dobrí priatelia a zhodujeme sa v tom, že je to správny krok… Zamilovali sme sa do seba, prešli spolu fantastickú cestu a dostalo sa nám požehnania v podobe krásneho syna…,“ napísal Sagan na sociálnu sieť.

Ďalej dodáva, že k sebe necítia nič zlé a rozchádzajú sa so vzájomným rešpektom. „Na prvom mieste pre nás bude teraz Marlon. Urobíme všetko pre to, aby sme mu zaistili láskyplné prostredie pre výchovu a boli oddanými a milujúcimi rodičmi.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM