rbt Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Salva vulgárnych slov! Na Merčiakovi sa ZABÁVAJÚ aj v Česku

Známy komentátor RTVS vybuchol viac, než je obvyklé. Na kolegu spustil z Pekingu spŕšku vulgárnych nadávok.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Salva vulgárnych slov! Na Merčiakovi sa ZABÁVAJÚ aj v Česku
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Sme ľudia a kto ešte nevybuchol v práci, nech hodí kameňom. Známy komentátor slovenskej verejnoprávnej televízie RTVS Marcel Merčiak však po zrušenom olympijskom zjazde vybuchol trochu viac,“ komentuje český sport.cz.

Nemá cenu doslova popisovať, čo počas pol druha minúty kriku Merčiak povedal. Dá sa to však zhrnúť, že deväťkrát použil vulgarizmus začínajúci sa na písmeno „p“ a šesťkrát na „k“, pričom Česi budú rozhodne nadávkam rozumieť.

Jeho hnev na to, že ho nechali povedať hlúposť v priamom prenose, nebol počuť v oficiálnom vysielaní. Nahrávku niekto z televízie dal na internet. Na Slovensku sa za pár hodín stala hitom.

RTVS aj Merčiak sa ospravedlnili

Vedenie RTVS sa za uniknutú komunikáciu ospravedlnilo, ale zdôraznilo, že diváci ju v televízii nepočuli. „RTVS veľmi mrzí, že nedorozumenie vyplývajúce z vysokého pracovného nasadenia v náročných a vypätých podmienkach viedlo k vyostrenému konfliktu a zverejneniu nahrávky,“ povedala hovorkyňa televízie Andrea Pivarčiová.

Svedomie si z Číny spytoval už aj Merčiak. Už pred dvanástimi rokmi sa „preslávil“, keď pri komentovaní futbalového zápasu medzi Slovenskom a Írskom odkázal počas vysielania kolegom do štúdia, aby „držali hubu, lebo všetko počuje.“

Teraz na olympiáde tomu dal iný rozmer. „Z čisto ľudského hľadiska je však otázka, kto je väčší sprosťák – či Merčiak za použité slová, alebo ten, kto nahrávku pustil na verejnosť,“ dodáva sport.cz.

Neprehliadnite...

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM