han Šport

VIDEO: Merčiakovi praskli NERVY! Na kolegu kričal: Prečo ste ma tak zarezali, do pi**!

Záznam, ktorý zrejme nemali počuť žiadne ďalšie uši, je hitom internetu a sociálnych sietí. Športový komentátor Marcel Merčiak vybuchol počas komentovania zimnej olympiády v Pekingu.

Zdroj: Dnes24.sk

V Číne sa aktuálne konajú olympijské hry, ktoré pre slovenských divákov zastrešuje RTVS. Je teda samozrejmé, že na podujatí nechýba jeden z najlepších športových komentátorov, Marcel Merčiak.

Aj on je však len človek a môže sa stať, že stratí nervy. Obzvlášť pod vypätím stresu a emócií, ktoré sa nevyhýbajú ani profíkom najmä počas živých prenosov.

To sa prihodilo v úvode ZOH, keď prišlo k ostrej výmene názorov medzi ním a kolegom v Bratislave. Teda išlo skôr o Merčiakov monológ, v ktorom lietali tie najvulgárnejšie nadávky.

Záznam, ktorý sa nemal dostať na verejnosť, je teraz témou číslo jedna na sociálnych sieťach. Našťastie, do živého prenosu sa rozhovor nedostal, pretože Marcel Merčiak v návale hnevu použil skutočne vulgárne slová.

„Prečo ste ma tak zarezali do pi** Braňo. Vidíte, že je tam 13.00 do pi, ale necháte ma k*****u povedať! Krista Boha vám do pi. Už som naozaj na*****tý,“ vyšlo z úst uznávaného moderátora a komentátora.

Reakcia RTVS

Denník Nový čas oslovil samotné vedenie verejnoprávnej televízie, ktorá okamžite zareagovala. „Veľmi nás mrzí, že nedorozumenia zapríčinené vysokým pracovným nasadením, v náročných a vypätých podmienkach, viedli k vyostrenému konfliktu a zverejneniu nahrávky. Štandardne sú prípadné konflikty na pracovisku riešené interne a mrzí nás, že niekto zo zamestnancov sa rozhodol situáciu riešiť zverejnením súkromnej konverzácie na internete a tým uškodiť kolegovi a zároveň aj RTVS ako inštitúcii. Vzniknutú situáciu ohľadom úniku nahrávky, ako aj samotnú komunikáciu medzi zamestnancami budeme riešiť interne,“ vyjadrila sa pre nás hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

Ako to okomentoval?

Spomínaný denník dal priestor na reakciu aj samotnému Merčiakovi. „Celá situácia ma ľudsky veľmi mrzí, pod tlakom emócií som reagoval nevhodným spôsobom. Momentálne sa však musím viac sústrediť na prácu. Vo vypätých situáciách vznikajú aj problémy. Verím, že si ich v pokoji vykomunikujeme,“ povedal Marcel Merčiak.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM