Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Šialené nákupy pre britskú milionárku z Kysúc

Milióny fliaš slivovice, tisíce škodoviek i rodinných domov v rodnej Rakovej - to všetko by si podľa britských novinárov mohli kúpiť šťastní manželia Thomsonovci z ich výhry 122 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Šialené nákupy pre britskú milionárku z Kysúc
Zdroj: Reprofoto youtube.com

Britskí novinári neprestávajú písať o senzačnej výhre 122 miliónov v hre Euromilióny. Vycestovali dokonca na Slovensko, aby navštívili rodičov Lenky, ktorá spolu s britským manželom Stevom rozprávkový jackpot vyhrala.

Žurnalisti si špeciálne všímajú pre nich nízke ceny na Slovensku a vypočítavajú, čo všetko by si teraz Thomsonovci mohli v dedine Raková kúpiť.

Príbeh lásky

Britský portál DailyMail rekapituluje aj príbeh lásky Lenky (41) a Steva (42), ktorí si na účet pripísali siedmu najväčšiu lotériovú výhru v dejinách Veľkej Británie: “Pár sa stretol pred 17 rokmi, keď Steve pracoval v priestoroch školy, kde Lenka študovala… Slovensko opustila vo veku 20 rokov. Najprv si urobila opatrovateľský kurz a potom pracovala aj ako čašníčka, až napokon skončila v obchode.”

Stojí za zmienku, že Steve kúpil výherný tiket práve vedľa obchodu, kde jeho slovenská manželka pracuje. Dnes spolu vychovávajú tri deti a bývajú v priemernom dome s tromi spálňami.

Za svoju miliónovú výhru si chcú v prvom rade zaobstarať lepšie bývanie, aby každé dieťa malo vlastnú izbu. Pani Lenka sa zdôverila, že si doprajú aj exotickú dovolenku.

Môže si kúpiť, čo len chce

DailyMail navštívil Lenkinu rodnú dedinu Raková v okrese Čadca. Okrem toho, že pohotovo vyspovedal jej rodičov a brata, rýchlo spočítal aj to, čo všetko by si teraz šťastná pani Thomsonová mohla doma na Slovensku kúpiť: “8400 najpopulárnejších slovenských áut Škoda Fabia, 72 prominentných bytov v bratislavskom projekte Sky Park od Zaha Hadid, 2600 dedinských domov, alebo 4,2 milióna fliaš slivovice, čo je najobľúbenejší nápoj v krajine.”

Okrem toho portál zdôrazňuje, že náklady na život v Bratislave sú o viac ako polovicu nižšie ako v Londýne.

Britský portál si všíma, že Lenka vyšla zo skromných pomerov a jej rodičia museli tvrdo pracovať, aby sa uživili. “Lenkina matka musela pracovať 12-hodinové zmeny ako colníčka na českej hranici a potom sa ešte starala o administratívu rodinného autoservisu, kde jej manžel pracoval dlhé hodiny.”

Od svojej dcéry však teraz nečakajú žiadne finančné dary a zdôrazňujú, že peniaze nie sú všetko. Najviac sa tešia, že Lenka s manželom a deťmi ich budú teraz môcť častejšie navštevovať.

Video: Takto si manželia slávnostne prevzali šek, ktorý im zmenil celý život.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM