MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Šialenú jazdu babičky za volantom museli ukončiť až policajti

Dôchodkyňa vo veku 78 rokov vyrobila na slovenskej diaľnici D2 v smere do Maďarska poriadny zmätok. Ohrozila niekoľko vodičov, až jej museli do cesty skočiť policajti.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Šialenú jazdu babičky za volantom museli ukončiť až policajti
Zdroj: TASR/František Iván

Stáva sa to aj mladším vodičom, nepochybne. Dôchodcovia vo vysokom veku sú však obzvlášť rizikoví šoféri a v stresovej situácii môžu skôr narobiť zmätky. Český portál novinky.cz si všíma prípad babičky (78), ktorá 2. decembra šoférovala po diaľnici D2 pri Bratislave v protismere.

Kam som to chcela ísť?

Dôchodkyňa prichádzala v piatok 2. decembra po diaľnici D2 v smere z Maďarska do Bratislavy. Náhle si však niečo rozmyslela a prešla cez plnú čiaru do protismeru.

„Zrazu sa otočila a pokračovala v jazde naspäť do Maďarska,“ píše server novinky.cz.

Na zverejnenom videu je vidieť, že vodiči na diaľnici mali vďaka popletenej babičke poriadne horúce chvíle. Vyhýbali sa jej na poslednú chvíľu a len tak-tak predišli zrážke.

Bez vodičáku

Chvíľami to vyzeralo, že je nehoda na svete. Jedno predbiehajúce auto sa už nedokázalo zaradiť späť do pravého pruhu a tak sa s babkou za volantom len tesne minulo v tom istom pruhu, pričom vedľa práve prechádzal kamión.

„Na základe záberov z kamier zasiahla hliadka diaľničnej polície a ukončila jej nebezpečnú jazdu,“ cituje portál správu slovenskej polície.

Našťastie sa nikomu nič nestalo a policajti dôchodkyňu bezpečne eskortovali preč z diaľnice. Okamžite prišla o vodičák a hrozí jej aj mastná pokuta. „Za jazdu v protismere je možné uložiť pokutu až do výšky 300 eur.“ K tomu by babka mohla ešte dostať zákaz šoférovať na dva roky.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM