TOS Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Slováka odsúdili v Taliansku na 23 rokov za zabitie, záhadný výkrik na súde!

Slovák si posedí 23 rokov v talianskom väzení. Tamojšie médiá zaujalo, čo vykrikoval po vypočutí rozsudku.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Slováka odsúdili v Taliansku na 23 rokov za zabitie, záhadný výkrik na súde!
Zdroj: Pixabay.com

Písal sa rok 2021, keď v jednom z domov v talianskom meste Reggio Emilia bol nájdený mŕtvy muž Aniello Iazzetta. Našiel ho spolubývajúci, ktorý užíval podkrovný priestor. Ako vtedy informoval server Today.it, zlomená lebka aj ďalšie početné zranenia v oblasti tváre hovorili o jedinom, že v dome došlo k súboju. O nehode nemohla byť reč.

Čo sa stalo?

Vyšetrovatelia obvinili Slováka Milana Racza, ktorý mal v dome taktiež občasne prebývať. Podľa nich udalosti predchádzalo stretnutie, na ktorom bol Aniello Iazzetta, jeho kamarát a mladá Ukrajinka, ktorá bola Raczovou priateľkou. Chvíľu sa mal zdržať aj muž z podkrovia.

Ukrajinke mal počas stretnutia zatelefonovať nahnevaný Slovák, ktorý následne dorazil za nimi a holými rukami mal zaútočiť na Iazzettu, pričom mu búchal hlavu o stenu. S partnerkou sa pokúsili zahladiť stopy a utiecť.

Oboch karabinieri zadržali o niekoľko dní na to, keď sa chystali nastúpiť na výletnú loď. Podľa talianskych médií sa v batohu ženy našiel zakrvavený uterák a hánky na rukách Racza vykazovali stopy po súboji.

Dnes 35-ročný Slovák, o ktorom médiá písali ako o bezdomovcovi, bol zatknutý a obvinený zo zabitia. Prvostupňový súd ho uznal vinným a naparil mu 23 rokov. Motívom mali byť peniaze.

Záhadný výkrik

V týchto dňoch prebehol odvolací súd. Racz však na ňom nepochodil. Trest mu potvrdili. „Hneď, ako si vypočul rozsudok, zareagoval záhadným výrokom, ktorý zrejme vnáša do hry zodpovednosť ďalších,“ napísal server il Resto del Carlino.

„Som obeťou tejto aféry. Nie je to fér, ostatní sú voľní a ja som tu,“ vykrikoval Slovák, akoby poukazoval na ďalších údajných páchateľov.

Obhajca tvrdil, že svedkovia sú nedôveryhodní, žiadal oslobodenie spod obžaloby, prípadne aby bol skutok preklasifikovaný na neúmyselné zabitie „Môj klient sa považuje za nevinného a za obeť súdneho sporu,“ uviedol na súde.

„Čiastočne súhlasím aj s rozpormi vyšetrovania, na ktoré upozornila obhajoba. Racz v tom nebol sám, ale nechcel povedať pravdu. Stále sú tu šedé oblasti, ktoré treba preskúmať,“ poznamenal na margo procesu žalobca.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM