Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Spievajúce živé sochy očarili porotcov

V známej talentovej súťaži s celebritnými porodcami Británia má talent 2019 bodujú aj slovenskí umelci. Na pódiu v Londýne sa predviedli s netradičnou šou a skutočne zaujali.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Spievajúce živé sochy očarili porotcov
Zdroj: YouTube.com

V historických centrách európskych miest je takýchto umelcov už dosť – natretí farbou od vlasov až po päty imitujú sochy a v nečakanom okamihu sa pohnú, aby zabavili okoloidúcich. Slovenské zoskupenie Big Names však pridáva živým sochám aj ďalšie rozmery – spievajú, tancujú a poskytujú dokonca aj interaktívnu zábavu, pri ktorej sa diváci môžu dozvedieť veľa faktických detailov o živote známej osobnosti, ktorú predstavujú. Najnovšie zabodovali v talentovej súťaži Británia má talent 2019.

Veľké prekvapenie

Ich vystúpenie začalo s tajomným nádychom. Zdvihla sa opona a na pódiu stáli živé sochy. Predstavovali známe osobnosti ako Charlieho Chaplina, Sherlocka Holmesa, či Mary Poppins. V prvých sekundách však iba stáli a mlčali. Celkom ako sochy. Porotcovia súťaže Británia má talent 2019 boli zaskočení. “To je všetko? Nič viac sa nebude diať?” Pýtali sa.

V tom však zazneli tóny známej skladby Bohemian Rhapsody od skupiny Queen, sochy ožili a začali spievať. Vidieť vernú kópiu Charlieho Chaplina a ďalších historických osobností ako spievajú túto nesmrteľnú pieseň porotcov viditeľne dostalo. “Slovenská skupina spievajúcich sôch Big Names skutočne všetkých prekvapila,” píše britský portál Daily Mail.

Postup rovno ďalej

“Skutočne to bolo výnimočné. Vždy hovoríme, že chceme, aby nás účinkujúci v tejto šou prekvapili a živé sochy spievajúce Bohemian Rhapsody boli naozaj skvelé,” zhrnul vo svojom hodnotení obávaný porotca Simon Cowel. Neodpustil si však jednu uštipačnú poznámku.

Jedna zo sôch stvárňovala egyptskú sfingu a tak len ležala na podstavci bez pohnutia. S jednou malou výnimkou, ktorá však bola vtipná a Simon si ju všimol: “Ten pes, či čo to tam bolo, nespieval, iba v jednej chvíli zdvihol labku – to je moja jediná kritika. Inak sa mi to veľmi páčilo, zabralo to,” cituje jeho slová Daily Mail.

Portál dodáva, že vystúpenie malo taký úspech, že získalo štyrikrát áno pre postup do ďalšieho kola súťaže. Big Names nie sú v podobných šou žiadni nováčikovia. Predstavili sa už na pódiu Česko-Slovensko má talent v roku 2015. Hoci ich Briti uvádzajú ako slovenské zoskupenie, na svojej webstránke si uvádzajú kontaktnú adresu v Rakúsku.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM