Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Šťastná náhoda a policajný pes mu zachránili život

Seniori by mali byť obozretní, keď sa sami vydajú do lesa. Dobre to vie už aj slovenský dôchodca, ktorý sa zatúlal až do druhého štátu a tam zostal bezvládne ležať v kroví…

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Šťastná náhoda a policajný pes mu zachránili život
5
Galéria
Zdroj: TASR

V tomto príbehu sú hlavnými hrdinami policajt mimo služby a šikovný policajný pes. Dotknutý dôchodca zrejme dostal veľmi tvrdú lekciu bezpečného pohybu po horách. Nevedno, či sa vydal len tak na prechádzku, alebo zbieral huby, či mal iný konkrétny cieľ. Faktom je len to, že úplne zablúdil a jeho cesta sa takmer skončila jeho smrťou.

Osudná sobota

“Starší muž sa stratil minulý týždeň na Slovensku v blízkosti hraníc. Tamojší policajti preto skontaktovali aj českých kolegov z Hodonínska,” píše český portál idnes.cz. Pátracia akcia neprinášala žiadne výsledky, po seniorovi sa akoby zľahla zem. Až napokon prišla správa, že ho niekto videl pri vodnej nádrži Mlynky na Morave.

“Prialo nám šťastie, že v tom čase bol policajt v čase svojho voľna na hubách a náhodou našiel batoh hľadaného seniora,” cituje portál policajného hovorcu Petra Zámečníka. Policajt si rýchlo spojil súvislosti a zavolal na miesto psovoda s policajným psom Majkom. Vlčiak rýchlo zachytil stopu a sledoval ju až do Radějovskej obory, kde pátral po stratenom mužovi v rozľahlom lese.

Na pokraji smrti

Šťastný koniec prišiel až o siedmej hodine večer. Pes priviedol policajtov k nehybnému seniorovi, ktorý ležal na chrbte na pokraji vysilenia v hustom poraste. “Jeho zdravotný stav bol veľmi vážny a nemal už žiadne sily. Policajti mu okamžite poskytli prvú pomoc a po malej chvíli s nimi senior nadviazal aspoň očný kontakt,” píše idnes.cz.

Českí policajti kontaktovali svojich slovenských kolegov a zavolali aj slovenskú záchranku, aby ho odviezla do nemocnice. Tento krok sa stretol s uznaním českých čitateľov portálu: “Dobrá práca aj s ohľadom na privolanie záchranky zo Slovenska kvôli poisteniu,” píše jeden z čitateľov. Ak by totiž seniora ratovali českí zdravotníci, zrejme by mu následne ako cudziemu štátnemu príslušníkovi vystavili nemalý účet.

Všetci čitatelia vyjadrujú sympatie a obdiv českému policajtovi, ktorý muža náhodou zachránil a niektorí si neodpustili aj typický český humor: “… a vraj sa takéto veci dejú len českým turistom v Tatrách!”

Foto: ilustračné

Pátracia akcia
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM