Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Strašný hokejový úraz redaktorky RTVS nie je ojedinelý

Mnohé zahraničné médiá stále riešia hrozivý zásah pukom priamo do tváre, ktorý začiatkom decembra utŕžila novinárka Barbora Žiačiková počas hokejového zápasu v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Strašný hokejový úraz redaktorky RTVS nie je ojedinelý
Zdroj: FB Barbora Žiačiková

Aj povolanie športového redaktora môže byť poriadne nebezpečné. Svoje o tom vie Barbora Žiačiková (30) z verejnoprávnej RTVS, ktorá začiatkom decembra takmer prišla o oko.

Osudným sa jej stala strela vypálená z hokejky obrancu Jána Brejčáka (30). Barbora si nestihla ani len zakryť tvár a puk jej spôsobil rozsiahle poranenia tváre a otras mozgu. O jej prípade píše aj francúzsky portál Le Figaro a pripomína, že len nedávno sa niečo podobné takmer stalo aj komentátorovi NHL.

Vianoce stihla

Le Figaro sa vracia k nešťastnému úrazu, ktorý sa odohral počas zápasu hokejovej Tipsport ligy medzi Banskou Bystricou a Popradom.

Barbora bola na mieste ako športová redaktorka. „Robila som si poznámky a mala som sklonenú hlavu aj zrak. Nesledovala som až tak pozorne dianie na ľade. Puk som zaregistrovala až v tesnej blízkosti tváre, takže som nemala čas nijako zareagovať,“ cituje jej slová francúzsky portál.

Le Figaro ďalej popisuje ťažké zranenia, ktoré mladá žena utrpela – zlomená tvárová kosť, obrovská podliatina oka a otras mozgu.

“Musela podstúpiť chirurgický zákrok a môže prísť o časť zraku, alebo úplne celé oko,” uvádza portál. Medzitým však už redaktorka RTVS na sociálnej sieti s úsmevom oznámila, že všetko je na dobrej ceste a sviatky už strávila s rodinou.

“Na vlastnej koži som sa presvedčila o tom, že jediná sekunda vám môže zmeniť život či životný osud. Mala som šťastie. Mne sa životný osud nezmení. Ale mám skúsenosť, ktorú ma len málokto. A som za ňu vďačná. Opäť som sa presvedčila o tom, že som veľmi šťastný človek. Stačilo pár centimetrov, a mohla som prísť o oko, alebo dokonca o život. No ja vidím, čítam, píšem… ešte nie na 100%, ale mám veľký potenciál, že raz budem… a áno, raz budem…," napísala na Facebooku.

Nie je jediná

Hokej je tvrdý šport a zjavne nie len pre tých, ktorí sú na ľade. Zranenia redaktorov a komentátorov sa občas stávajú, napriek bezpečnostným opatreniam.

Le Figaro v článku o Barbore Žiačikovej pripája aj video zo začiatku roka 2019, na ktorom vystrelený puk len tesne minie tvár komentátora NHL počas zápasu Tampa Bay a Columbus. Hoci komentátor sedel na svojom mieste za plexisklom, strela si aj tak našla cestu až k nemu a muž vyviazol bez zranenia len zázrakom.

Redaktorka RTVS sa po zranení ukázala ako mimoriadne silná osobnosť, ktorá sa nenechá zlomiť a je odhodlaná sa plne uzdraviť: “Verím, že sa čo najskôr vrátim do práce, ktorú milujem a budem vám prinášať športové emócie s tou najväčšou láskou. A rovnako ako doteraz budem hľadať to krásne a vychutnám si každú sekundu svojho života na 100%. A budem si ho vážiť, ako nikdy predtým,” uviedla na svojom Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM