rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Stredoeurópsky drogový gang riadil z Viedne Slovák!

Zločinecká skupina zarobila na predaji drog vyše dvadsať miliónov eur, polícia pri záťahu zhabala 300 kíl narkotík.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Stredoeurópsky drogový gang riadil z Viedne Slovák!
Zdroj: Policajný zbor SR

Slovenská, maďarská a rakúska polícia zadržala v rámci operácie Parketár spolu vyše tridsať ľudí.

Veľký záťah

Pri jednom z najväčších záťahov proti nelegálnemu obchodu s drogami v strednej Európe padol rakúskym policajtom do rúk aj jeho organizátor. Je ním 37-ročný Slovák, ktorý žije vo Viedni.

Rakúsky minister vnútra Gerhard Karner zdôraznil, že policajti skonfiškovali 300 kilogramov narkotík,“ informuje Der Standard. Policajné vyšetrovanie označil za historicky úspech.

Slovenský šéf gangu organizoval prepravu kokaínu a metamfetamínu z holandského Amsterdamu na rakúske územie minimálne od roku 2014. „Niekedy mu pri tom pomáhala jeho o päť rokov mladšia manželka,“ dodáva rakúsky denník.

Zarobili desiatky miliónov

Podľa odhadov zarobil stredoeurópsky gang na predaji drog minimálne 21 miliónov eur. O slovenskej časti záťahu informovala Národná kriminálna agentúra (NAKA) minulý týždeň, keď zadržala šestnásť osôb.

Na území Slovenskej republiky policajti vykonali sedem domových prehliadok a 11 prehliadok iných priestorov. „Počas akcie zaistili omamné a psychotropné látky v hodnote viac ako 250-tisíc eur a finančnú hotovosť viac ako 300-tisíc eur,“ informovala slovenská polícia.

Maďarskí policajti zasa počas záťahu objavili v dome slovenského občana v Rajke obrovský arzenál zbraní, najväčší za posledných 25 rokov. „Zaistili 59 strelných zbraní a 45-tisíc nábojov,“ informovali maďarské médiá.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM