Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Strieľal na bažanty, trafil kamaráta

Nešťastný strelec sa vôbec nemal chytať zbrane, nemal zbrojný preukaz. Smrť kamaráta si bude zrejme navždy vyčítať.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Strieľal na bažanty, trafil kamaráta
Zdroj: TASR

Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch – hovorí stará múdrosť. V tomto prípade mu však účastníci tragického incidentu išli, takpovediac, v ústrety.

Ani jeden z nich nebol poľovník a strelec smrteľnej rany navyše nemal vôbec držať v rukách brokovnicu. Udalosť sa stala minulý týždeň počas poľovačky na bažanty pri obci Beša v Nitrianskom kraji. Píše o nej aj český portál idnes.cz

Vinník i obeť v nemocnici

Na nešťastnej poľovačke sa podľa idnes.cz zúčastnilo asi dvadsať ľudí. Osudný výstrel padol v sobotu okolo poludnia.

“Ján P. (60) z Nitry zasiahol o dva roky staršieho Ľudovíta do ramena. Zranenie bolo natoľko vážne, že mu už nedokázali pomôcť ani záchranári, ktorých na miesto okamžite privolali,” píše český portál.

Pod pocitom strašnej viny a zodpovednosti za smrť kamaráta sa Ján psychicky zrútil. Nečudo, podľa informácií z miesta činu boli obaja dobrí kamaráti…

Podľa portálu napokon museli záchranári ratovať aj jeho a previezli ho do nemocnice, kde sa o neho postarali psychiatri.

Kto im dal zbraň?

Polícia celý prípad vyšetruje a preto je predčasné robiť jednoznačné závery. Navyše, nikto z ďalších účastníkov poľovačky vraj tragický incident nevidel a nemôže dosvedčiť, čo sa vlastne stalo.

Už dnes je však jasné, že obaja muži porušili predpisy i zákon. Ani jeden z nich nebol poľovník a nemal zbrojný preukaz.

“Obaja muži sa na poľovačke zúčastnili len ako honci. Mali len vyháňať bažanty a zbierať úlovky, ktoré zastrelia poľovníci. Sami by vôbec nemali vystreliť. Ak by sa držali tejto úlohy, k tragédii vôbec nemuselo dôjsť,” cituje idnes.cz šéfa nitrianskych poľovníkov.

Nie je to prvýkrát, čo sa niečo podobné stalo. V novembri 2018 prišla o život pri poľovačke na bažanty pri Mojmírovciach 29-ročná žena.

“Ako sa obaja muži dostali k zbraniam vyšetruje polícia. Vyšetrovala tiež, či neboli pod vplyvom alkoholu. U nikoho z účastníkov poľovačky sa však toto podozrenie nepotvrdilo. Organizátor celej akcie nechcel vec komentovať,” dodáva idnes.cz.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM