Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Tajomná smrť taxikára

Mário Krtička sa postavil pred plzenský súd za brutálny útok na taxikára, ktorý na následky silných úderov neskôr zomrel. Prekvapivé je, že smrteľný incident sa neodohral v taxíku, ale na chodbe domu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Tajomná smrť taxikára
Zdroj: TASR

Robiť taxikára môže byť rizikové povolanie. Mnohí profesionálni vodiči by vedeli rozprávať o opitých a agresívnych zákazníkoch, ktorí im niekedy nastúpia do auta. Pre 69-ročného českého taxikára z Plzne sa takáto jazda s jedným slovenským zákazníkom stala osudná. Mária Krtičku (24) viezol v januári minulý rok a v ten večer na následky vzájomnej potýčky aj zomrel. Slovák sa teraz postavil pred český súd. O téme píše český portál idnes.cz.

Záhadné okolnosti

“Taxikár viezol Mária Krtičku z centra Plzne do mestskej časti Doubravka Ráno pred štvrť na tri. Opitý Krtička tam išiel spať do bytu svojho kamaráta, s ktorým celý večer popíjal,” približuje začiatok udalosti idnes.cz.

Portál uvádza, že nie je jasné, kde a prečo sa dvaja muži pochytili. Záhadou tiež je, prečo taxikár po príchode na želanú adresu vystúpil z auta a išiel s Krtičkom do vnútra domu. “Taxikár zomrel neskôr na chode na druhom poschodí bytového domu. Práve na tejto chodbe došlo podľa obžaloby k tragickej potýčke medzi taxikárom a jeho klientom. Všetko sa odohralo bez svedkov,” píše idnes.cz.

Otvoril zakrvavený

Taxikár zomrel niekoľko minút po bitke v dôsledku silného vnútorného krvácania z roztrhnutého čreva. Mal tiež zlomený nos a zranenú ruku po údere tyčovým predmetom, ktorým bol zrejme jeho vlastný teleskopický obušok.

“Motív vzájomného konfliktu nie je známy. Obžalovaný zasadil taxikárovi niekoľko silných úderov. Prudko ho kopol, alebo uderil do brucha silou veľkej intenzity, aj keď vedel, že v bruchu sú životne dôležité orgány a môže dôjsť k poraneniu,” uviedol pred súdom prokurátor.

Políciu zavolali do domu susedia, ktorí mŕtveho muža ráno našli ležať na chodbe. Krtičku už potom nebolo ťažké nájsť. Policajti jednoducho nasledovali krvavé stopy, ktoré za sebou zanechal a tie ich doviedli až k dverám bytu, kde spal. “Rozospatý Krtička im otvoril až po dlhom zvonení, mal krvácajúcu ranu na hlave a oblečenie od krvi,” dodáva idnes.cz.

Obžalovaný Slovák pred súdom odmietol vypovedať. V prípade dokázania viny mu hrozí až 16 rokov za mrežami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM