Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Takúto korona-tancovačku ste ešte nevideli! VIDEO

Mladí ľudia sa chcú zabávať a žiadna epidémia ich nezastaví. A tak si z núdze vymysleli naozaj pozoruhodné riešenie, ako zorganizovať naživo tanečnú párty a zároveň dodržať povinné odstupy.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Takúto korona-tancovačku ste ešte nevideli! VIDEO
Zdroj: youtube

Núdza často človeka prinúti byť kreatívnym a vymýšľať netradičné riešenia. Mladí nadšenci techno hudby zorganizovali v Oravskej Lesnej skvelý a vtipný spôsob, ako sa bezpečne stretnúť naživo a zatancovať si aj v čase ohrozenia koronavírusom. A podobných nových a trochu uletených nápadov je vo svete viac.

Tanec nám nevezmete!

„Ako skĺbiť tanečnú párty a bezpečnosť ľudí v čase nariadení o povinných odstupoch na verejnosti? Slovensko prišlo s novým konceptom,“ píše portál cdm.link. Upozorňuje na krátke video, ktoré zachytáva veselú tanečnú párty pod diaľničným mostom niekde na Slovensku.

Celá tanečná plocha je popredeľovaná meter nad zemou natiahnutými páskami ako šachovnica, takže každý tanečník má vymedzený svoj bezpečný osobný priestor. Nechýba ani profesionálny DJ Milan Lieskovský, ktorý na vyvýšenom mieste s nadšením hrá techno hudbu. Všetci ľudia sú od seba spoľahlivo vzdialení na minimálne dva metre a okrem toho sú na čerstvom vzduchu. Ani hlavný hygienik by zrejme nemal čo namietať.

Párty v autách

S alternatívnymi nápadmi ako zachrániť klubovú scénu a zábavu pre mladých prichádzajú aj organizátori v iných krajinách. „Podujatia pod otvoreným nebom momentálne nemôžu mať v Berlíne tanečný priestor,“ približuje cdm.link. A tak mládeži zostávajú len obmedzené možnosti, kam si ísť zatancovať.

Portál uvádza, že môžu ísť do klubov, ktoré však museli výrazne obmedziť kapacitu a zvýšiť cenu vstupného. Lacnejšia alternatíva je dosť podivná – ľudia prichádzajú v autách na veľké priestranstvá, kde môžu z bezpečia svojho vozidla sledovať hudobnú show na veľkej obrazovke. Je to podobný koncept ako americké drive-in kiná.

V mnohých krajinách sa už uvoľňujú bezpečnostné opatrenia a ľudia sú vďační za každú príležitosť zabaviť sa, hoc aj zvláštnym spôsobom. A tak sa úspešne rozbieha aj nový spôsob „tancovačky v autách“. Hudobník a DJ Marc Loop Daddy dokonca organizuje koncertnú šnúru po USA, kde bude hrať výlučne pre ľudí sediacich v autách.

Pre maximálne bezpečie účastníkov platia prísne pravidlá. Nikto nesmie opustiť svoje auto, s výnimkou návštevy toalety. Ani tam sa nebude dať ísť hocikedy, ale len počas vyhradeného času pre daný rad vozidiel. Okná na autách môžu byť stiahnuté maximálne na päť centimetrov a akákoľvek konzumácia alkoholu či drog je prísne zakázaná.

Či sa takéto podujatie ešte stále dá označiť za tanečnú zábavu, je otázne. Aj podľa portálu cdm.link je v tejto chvíli rozhodne lákavejší model tancovačky spod slovenského mosta.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM