Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Takýto trest cestný pirát nečakal

Francúzi sa veru nemaznajú s vodičmi, ktorí prekročia rýchlosť. Žiadna dohoda na mieste nie je možná a previnilec môže ísť domov peši. Zistil to aj maďarský vodič slovenskej dodávky.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Takýto trest cestný pirát nečakal
Zdroj: TASR

Aj na Slovensku sa v posledných rokoch poriadne sprísnili tresty za porušenie dopravných predpisov. Na rozdiel od Francúzov však slovenskí vodiči nemajú žiadnu toleranciu alkoholu v krvi.

Francúzski šoféri si tak pred jazdou pokojne môžu dať pohár vína. Keď však príde reč na prekročenie rýchlosti, francúzske predpisy nepoznajú zľutovanie.

Maďarsko-slovenský pirát

Vodič maďarskej národnosti sa v piatok popoludní rútil v dodávke so slovenskými značkami po francúzskej ceste RN 145. Ako píše portál autonews.fr, muž pracoval pre prepravnú spoločnosť a francúzskych žandárov skutočne popreháňal. Takého piráta už dávno na radare nezachytili.

„Šofér poriadne prekročil rýchlosť. Na ceste, kde je povolený limit 80 km/h, išiel 146 km/h,“ píše francúzsky portál. Policajti ho preto okamžite zastavili a urobili s ním krátky proces: „Ihneď mu vzali vodičský preukaz a priamo na mieste musel nechať odstavenú aj svoju dodávku. Okrem toho dostal pokutu 750 eur.“

Pre šoféra z povolania to je nepochybne tvrdý trest, ktorý ho v zlých časoch koronakrízy a prepúšťania môže pripraviť o prácu. „Voľný pohyb osôb a tovaru v EÚ je v poriadku, ale treba pritom dodržiavať pravidlá,“ komentuje udalosť autonews.fr.

Treba povedať, že podobný trest by cestného piráta čakal aj na slovenskej ceste. Pri prekročení rýchlosti o viac ako 66 kilometrov mimo obce mu policajti naúčtujú pokutu 650 – 750 eur.

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM