Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: So svadbami sa roztrhne vrece. Budú však celkom iné

Státisíce snúbencov po celom svete muselo pre koronavírus svadbu odložiť. Manželský sľub si tak na budúci rok vymení rekordne veľa zamilovaných, ale v úplne netradičných podmienkach.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: So svadbami sa roztrhne vrece. Budú však celkom iné
7
Galéria
Zdroj: TASR

Niektorí svadobní hostia sú prítomní len cez obrazovku, nevesta má závoj s vyšitým odkazom, všade sú kvety a chýba tradičná svadobná torta – to je len zopár z najnovších predpovedí, ako asi bude vyzerať moderná svadba v roku 2021. Už dnes je však isté, že budúci rok si manželské prstene vymení rekordný počet ľudí aj na Slovensku.

Konečne si užijeme

Britský portál Evening Standard sa pozrel bližšie na svadobné trendy na budúci rok.

Vychádzal pritom zo známej svadobnej aplikácie Bridebook. Uvádza, že až dve tretiny svadieb, ktoré boli pôvodne naplánované na tento rok, sa kvôli koronavírusu presunuli na budúcu sezónu. Kostoly a obradné siene budú poriadne vyťažené.

“V roku 2021 sa uskutoční najviac svadieb v histórii,” cituje portál zakladateľa Bridebook Hamisha Shepharda. Približuje, že svadby budú udalosť, na ktorú sa budú všetci tešiť ešte viac ako zvyčajne, aby si konečne užili zábavu s blízkymi po dlhom období sociálnej izolácie. “Preto, keď sa tieto šialené časy skončia, svadby sa budú oslavovať o to intenzívnejšie,” dodáva Shephard.

Nezvyčajné novinky

Každoročná sezóna so sebou prináša nejaké svadobné novinky, ale rok 2021 bude jedinečný aj v tomto smere. Evening Standard uvádza, že časť hostí sa na svadobnej hostine zúčastní len digitálne: “Keďže aj v budúcom roku ešte môžu pretrvávať nejaké cestovateľské a sociálne obmedzenia, starší členovia rodiny a priatelia žijúci v zahraničí môžu byť prítomní len cez obrazovku.”

Bridebook zaznamenala až o polovicu viac neviest, ktoré si svoj závoj ozdobia nejakým osobným odkazom alebo myšlienkou. Keďže času na prípravy je skutočne dosť, svadobné hostiny sa stávajú mimoriadne kreatívne.

“Niektoré páry namaľujú zasadací poriadok na sklenenú vitrínu naplnenú kvetmi.” Mnohí snúbenci si tiež dávajú záležať na tom, aby ich najkrajší deň bol zároveň ekologický a vyprodukoval čo najmenej odpadu.

Zmeny zasiahnu aj svadobné stoly a jedlo. “Namiesto tradičnej svadobnej torty sa uplatňujú skôr švédske stoly so zákuskami. Veľa párov si tiež zvolí jedlo, ktoré odkazuje na ich pôvod,” píše Evening Standard.

A tu sa dostáva k slovu aj zmienka o Slovensku: “Niektorí mladomanželia si zvolia koláčiky šťastia s odkazom vo vnútri alebo kokteily zo slovenského čerešňového alkoholu… populárne je aj servírovanie obľúbených rodinných receptov alebo koktejlov pomenovaných po konkrétnych ľuďoch, či miestach,” dodáva Evening Standard.

Svadba v rúškach - KE
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM