Krimi Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Taxikárovi ukradol peniaze aj auto

Recidivista si najprv slušne objednal taxík ako normálny zákazník. Neskôr však na vodiča vytiahol zbraň, okradol ho o celú tržbu a ešte ho aj vyhodil z vlastného auta. Divoký útek smeroval na Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Taxikárovi ukradol peniaze aj auto
4
Galéria

Robiť taxikára môže byť nebezpečné povolanie. Vodič nikdy nevie, kto a kedy mu nastúpi do auta. Už to na vlastnej koži zažil aj 42-ročný taxikár v moravskej obci Hranice. V stredu poobede o 15:00 si jeho služby objednal neznámy zákazník. Nechal sa odviezť na vlakovú stanicu. Celú cestu nič nenaznačovalo, že je to 44-ročný niekoľkokrát trestaný zločinec. Keď prišiel moment platenia, všetko sa zvrtlo.

Nechal mu len gate…

Český portál idnes.cz píše, že nebezpečný zákazník vytiahol na taxikára zbraň presne v okamihu, keď mal platiť. “Začal vodiča ohrozovať a prinútil ho odovzdať mu peňaženku s niekoľkými tisíckami korún. Následne ho pripravil aj o auto,” uvádza portál.

Okradnutý taxikár sa okamžite obrátil na políciu a tá začala po aute so zločincom pátrať. Jeho popis dostali všetky policajné hliadky v krajine a tak sa rýchlo objavila čerstvá stopa. “Už necelú hodinu po lúpeži sa objavil na Olomoucku. Natankoval na benzínke a utiekol bez platenia. Čoskoro sa podarilo zistiť aj jeho totožnosť.”

Útek na Slovensko

Českí policajti medzitým intenzívne pátrali po unikajúcom lupičovi a večer ho skutočne identifikovala hliadka v Břeclavi. Pokúsila sa jeho auto zastaviť, ale bolo to márne. Začala sa tak priam filmová naháňačka.

“Vodič unikal a do jeho prenasledovania sa zapájalo čoraz viac policajných áut. Recidivista za volantom do nich vrážal a dve poškodil. Napokon sa dostal na diaľnicu D2 vedúcu na Slovensko a prekročil štátnu hranicu,” popisuje situáciu idnes.cz. Dodáva, že nie je jasné, či si unikajúci zločinec myslel, že na Slovensku sa českých policajtov strasie.

Každopádne, Česi ho neprestali naháňať ani na slovenskom území, keďže takýto postup je už dávno ošetrený v bilaterálnych zmluvách. Na pomoc im ešte prišli aj slovenskí policajti, ktorí vytvorili na diaľnici pri Malackách zátarasu. “Až takto prinútili unikajúceho muža zastaviť a českí policajti ho zadržali. Nezaobišlo sa to však bez donucovacích prostriedkov a slovenskí policajti použili aj varovné výstrely.” Za lúpež teraz českému recidivistovi hrozí až desať rokov za mrežami.

Foto: ilustračné

Polícia vystrelila na muža z ČR podozrivého z lúpeže
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM