MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Tento Čaputovej darček pre pápeža naozaj bodoval!

Slovenská prezidentka navštívila v pondelok vo Vatikáne pápeža Františka. Neprišla k nemu s prázdnymi rukami. Priniesla mu viacero darov a jeden z nich osobitne zaujal taliansku spravodajskú agentúru.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Tento Čaputovej darček pre pápeža naozaj bodoval!
Zdroj: TASR - Kancelária prezidenta SR

Prijatie slovenskej hlavy štátu vo Vatikáne bolo pre mnohých veriacich na Slovensku povzbudením v ťažkých časoch. Pápež našej krajine odkázal, aby sa v časoch pandémie nevzdávalo a bojovalo.

Talianska spravodajská agentúra romereports.com so zameraním na dianie vo Vatikáne si osobitne všimla, že Zuzana Čaputová priniesla pápežovi PCR testy.

Debata o pandémii

Priniesť správny dar v správnom čase sa vždy cení. Aj prezidentka Čaputová sa snažila byť v tomto smere aktuálna i užitočná. Jej voľba daru pre pápeža bola rozhodne zásah do čierneho.

„Témou ich rozhovoru bola aj pandémia koronavírusu. Preto prezidentka priniesla pápežovi 10-tisíc PCR testov, ktoré vyvinuli slovenskí vedci,“ píše romereports.com. Na tento dar upozorňuje hneď v titulku článku.

Pápež má pre testy dobré využitie. „Pápež a Svätá stolica sa starajú aj o ľudí bez domova, majú pre nich nemocnicu… Je to pre nich v tejto ťažkej dobe príspevok,“ uviedla Z. Čaputová.

Pozvánka na Slovensko

Okrem testov darovala slovenská hlava štátu pápežovi aj štyri veľké adventné sviece. Mali v sebe aj symboliku pomoci slabým, keďže ich vyrobili ľudia zo znevýhodneného prostredia v chránenej dielni. Okrem toho sú sviece z recyklovaného materiálu.

„Ďalším darom pre pápeža bol obraz Panny Márie, ktorá je patrónkou Slovenska,“ píše romereports.com.

Pápež na oplátku daroval Zuzane Čaputovej bronzový umelecký odliatok nazvaný Buďte poslami pokoja, ako aj výtlačky dvoch pápežských dokumentov.

Pre slovenských kresťanov by nepochybne najkrajším darom bola návšteva pápeža Františka na Slovensku. Hlava štátu ho srdečne pozvala a prezradila, že jeho záujem prísť je naozaj úprimný. Či sa to v zložitej dobe koronavírusu podarí, je však otázne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM