Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: To je drzosť! Takto by ste zlodejov nečakali

Boli neuveriteľne drzí a zjavne ešte aj babráci. Bratranec a sesternica si vymysleli naozaj odsúdeniahodnú špecializáciu - vykrádanie domovov seniorov. Pomôcť im mala jedna zámienka.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: To je drzosť! Takto by ste zlodejov nečakali
Zdroj: TASR/AP

Ladislav Lakatos (19) a Zakelina Sarkoziova (24) sú pôvodom zo Slovenska a už niekoľko rokov žijú na predmestí Belfastu v Severnom Írsku.

Domáci z nich veľkú radosť nemajú. Keďže sa nevedia inak uživiť, rozhodli sa, že budú vykrádať domovy dôchodcov a to priamo za bieleho dňa. O prípade píše portál Belfast Telegraph.

Neuveriteľná drzosť

Slovenské lúpežnícke duo sa pokúsilo okradnúť starčekov spolu osemkrát v priebehu jediného týždňa. Rad radom to skúšali vo viacerých domovoch dôchodcov v Belfaste. Keď sa napokon postavili pred súd, vypočuli si tvrdé slová.

“Sudca Fowler vyhlásil, že dvojica zlodejov bola naozaj vytrvalá a mala dokonca tú drzosť skúsiť to v jednom domove pre seniorov dvakrát,” píše Belfast Telegraph.

Našťastie to však boli riadni babráci a vďaka pohotovému zásahu personálu sa im ani raz nepodarilo nič ukradnúť. Sudca však zdôraznil, že aj tak je ich správanie mimoriadne odsúdeniahodné, pretože “domov dôchodcov má byť pre svojich obyvateľov priestorom súkromia a bezpečia.”

Hľadám babičku

Belfast Telegraph približuje, že slovenská lúpežnícka dvojica sa veľmi nenamáhala s prepracovaným plánom svojich zlodejín. Zakaždým to vyzeralo rovnako:

“Opatrovateľka domova seniorov si všimla dvojicu, ktorá sa motala po chodbe. Keď sa ich spýtala, čo tam chcú, Lakatos odvetil, že hľadá svoju babičku. Keď sa opatrovateľka otočila, odkráčali a následne ich zastavila ďalšia zamestnankyňa. Začali sa vykrúcať, tak ich personál vyhodil a nahlásil to polícii,” píše portál.

Takto to skúšali opakovane, až ich napokon policajti našli na základe záznamov z priemyselnej kamery a postavili oboch pred súd.

“Sudca im vymeral podmienečný trest 18 mesiacov s odkladom na dva roky. Zobral do úvahy, že nič neukradli a hoci už v minulosti boli trestaní, toto bol ich prvý prečin od posledného odsúdenia.” Zároveň zdôraznil, že ak nebudú dva roky sekať dobrotu, basa ich neminie.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM