Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Tragická smrť singapurskeho študenta je šialená

Mladý muž, ktorý našiel smrť pod padnutým stromom, bol výborný študent a dokonca národný atlét. Jeho orgány žijú ďalej, rodičia sa rozhodli pre darcovstvo.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Tragická smrť singapurskeho študenta je šialená
Zdroj: TASR

Šanca, že vás zabije padajúci strom nie je veľká. A predsa si práve takáto tragická náhoda našla koncom novembra svoju obeť v podobe 23-ročného Justina Tan Honnga Tze zo Singapuru.

Ázijský portál ChanelNewAsia.com hovorí o „šialenom nešťastí.“ Udalosť sa stala v Nízkych Tatrách na hlavnej ceste neďaleko lyžiarskeho strediska v Jasnej. Zúbožení rodičia si už prišli na Slovensko prevziať iba pozostatky svojho milovaného syna. Zo Singapuru s nimi pricestoval aj Justinov profesor.

Mladý a úspešný

Za Justinom smúti nielen rodina, ale aj jeho rodná univerzita Nanyang Technological University. Za jeho nebohým telom leteli cez pol sveta jeho rodičia s bratom, ako aj profesor Ooi Kim Tiow, aby mu v mene celej akademickej obce a študentov dal posledné zbohom.

„Univerzita smúti za Justinom, ktorý bol dobrým študentom, mal veselú povahu a veľké srdce,“ píše ázijský portál ChanelNewAsia.com. Cituje aj riaditeľa školy Bertila Anderssona: "Všetci univerzitní kolegovia sa snažia robiť maximum, aby podporili Justinovi rodinu. Všetkým, ktorí ho poznali, bude nesmierne chýbať. Profesionálni univerzitní poradcovia budú jeho spolužiakom pomáhať vyrovnať sa s touto tragédiou.“

Portál dodáva, že mladý Singapurčan bol dobrodruh a nadšenec športového lezenia. V roku 2011 dokonca v tomto športe reprezentoval svoju krajinu na medzinárodných Hrách juhovýchodnej Ázie. Nečudo, že ho priťahovali slovenské hory. Aký bol presný cieľ jeho osudnej cesty sa už zrejme nedozvieme.

Nešťastie (ne)chodí po horách

Bola to strašná víchrica v ten večer. Silný vietor vyvracal mohutné smreky z koreňov a kto sa ocitol v nesprávnu chvíľu na nesprávnom mieste, mal smolu. Justin sa na Slovensko vybral sám na výlet do Nízkych Tatier. Prichádzal z Ostravy, kde bol na výmennom študijnom pobyte na Technickej univerzite.

„Mladík šoféroval sám, keď sa na jeho auto zrútil strom a udrel ho rovno do hlavy. Záchranári ho už našli v bezvedomí a neprebral sa ani po prevoze do nemocnice,“ opisuje osudné udalosti ázijský portál.

Ďalej dodáva, že Justinovi rodičia sa rozhodli darovať jeho orgány na transplantáciu na Slovensku. Je pre nich malou satisfakciou vedieť, že smrť ich syna zachráni život niekomu inému. Zvyšné pozostatky prešli kremáciou a rodina sa vrátila do Singapuru už iba s jeho popolom v urne.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM