MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V aute našli knihu receptov na varenie drog a chemikálie

Z tohto mohla byť poriadna šupa! Vysoko výbušné chemikálie na výrobu drog nechal niekto ukryté v aute v podzemnej garáži bytového domu. Obvinený je Slovák.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V aute našli knihu receptov na varenie drog a chemikálie
Zdroj: Policajný zbor SR

Britskí policajti v severoírskom Belfaste sa snažia objasniť prípad, ktorý mohol skončiť naozaj tragicky. Komu patria chemikálie spolu s presným popisom na výrobu amfetamínov v odstavenej dodávke?

Zadržaný Slovák sa bráni, že s tým nič nemá. Je tu však jeden problém.

Zakázaná kuchárska kniha

Listovať v takejto kuchárskej knihe sa bežnému človeku určite nepodarí. A je to tak dobre, pretože ide o zoznam receptov na výrobu amfetamínov, teda drog obľúbených najmä medzi mladšími užívateľmi.

„Policajti objavili pomôcky na výrobu drog spolu s presnými inštrukciami na ich varenie v dodávke, ktorá bola zaparkovaná v podzemnej garáži v bytovom dome vo východnej časti mesta,“ píše portál BelfastLive.

Komu dodávka patrí článok nespresňuje. Policajti však zadržali a obvinili jedného muža slovenskej národnosti. „V súvislosti so záťahom bol obvinený Slovák Tomas S. (35) z trestného činu držby a výroby amfetamínov,“ približuje portál.

To nie je moje!

Slovák sa proti obvineniu bráni a tvrdí, že veci nájdené v dodávke patria niekomu inému. Lenže polícia má proti nemu ešte jeden dôkaz. „Malé množstvo drogy sa malo nájsť aj v jeho byte.“

Obhajoba sa to snaží využiť v jeho prospech a tvrdí, že „polícia tomu prikladá príliš veľkú váhu a snaží sa okolo toho vystavať celý prípad.“ Slovák sa chce vysekať z väzby von a ponúkol aj kauciu tisíc libier. Nepomohlo mu to.

„Sudkyňa žiadosť o kauciu zamietla. Obáva sa, že laboratórna analýza chemikálií nájdených v dodávke môže trvať príliš dlho.“

Ide totiž o mimoriadne výbušné látky, ktoré predstavujú veľké riziko explózie a ich analýza by mala trvať až do 19. novembra. Predstava, že mohli explodovať v podzemí bytového domu je ako zo zlého sna.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM