Aktualizované Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Záhada zmiznutého kamionistu vyriešená!

Po tom, ako záhadne opustil vozidlo a nevzal si so sebou žiadne osobné veci, ho zahliadli neďaleko parkoviska, z ktorého sa stratil.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Záhada zmiznutého kamionistu vyriešená!
3
Galéria
Zdroj: TASR

Je to nepochybne veľká úľava pre rodinu a priateľov Tomáša Beláka, ktorý o sebe už viac ako týždeň nedal vedieť. Hoci podľa francúzskej tlače stále nikto nevie, kde sa nachádza, prihlásili sa svedkovia, ktorí ho videli.

Tomáš je nezvestný od 16. februára, keď na francúzskom odpočívadle Offekerque neďaleko mesta Calais zaparkoval svoj kamión a vyparil sa.

Nádej žije!

“Polícia ho stále aktívne hľadá, ale pátranie napreduje,” píše francúzsky portál La Voix du Nord. Dodáva, že stredajšia policajná výzva voči verejnosti, aby poskytli akékoľvek informácie o Tomášovi, priniesla svoje ovocie.

“Svedkovia potvrdili, že ho videli v blízkosti Guemps a Licques,” píše portál. Ide o lokalitu neďaleko parkoviska, z ktorého sa slovenský kamionista stratil.

La Voix du Nord uvádza, že policajti okamžite prehľadali celú oblasť, ktorú svedkovia označili, ale márne. Minimálne však vyšetrovatelia teraz pracujú s verziou, že Tomáš stále žije.

Na toalety diaľničného odpočívadla vylepili informačný plagát pre prípad, že by sa tam hľadaný slovenský kamionista vrátil. Polícia však jeho vozidlo už dala odtiahnuť.

Záhadné zmiznutie

Tomáš Belák sa stratil za skutočne zvláštnych okolností. Odstavil svoj kamión na odpočívadle Offekerque, pretože si musel spraviť povinnú prestávku. Potom však vystúpil z vozidla, pričom si všetky osobné veci nechal vo vnútri. Kabínu zamkol a kľúče položil na ľavé predné koleso.

Následne dorazili na miesto policajti, pretože dostali hlásenie, že kamión je neštandardne zaparkovaný. Parkovisko už údajne bolo plné a Tomáš zastavil len dočasne. Policajti prehľadali okolie, ale nenašli po ňom ani stopu.

Rovnako nemá žiadne vysvetľujúce informácie Tomášov zamestnávateľ. Prečo mladý slovenský kamionista takto zvláštne odišiel a kam má namierené, zostáva záhadou.

AKTUALIZÁCIA

Nezvestný kamionista bol nájdený! Informuje o tom administrátor skupiny HAKA na sociálnej sieti. „Momentálne sa nachádza na oddelení polície vo Francúzsku. Z preventívnych dôvodov bude prevezený do nemocnice, ale s určitosťou môžeme konštatovať, že je mimo ohrozenia života. Všetkým členom skupiny veľmi pekne ďakujeme za pomoc a zdieľania,“ informoval Štefan Farkaš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM