Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Viezol minerálku, ale pil alkohol…

Od profesionálneho vodiča by človek skutočne nečakal, že sa posadí za volant opitý takmer na mol. Najmä, ak šoféruje taký kolos, ako je kamión. Bohužiaľ, stalo sa a skončilo to nehodou.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Viezol minerálku, ale pil alkohol…
Zdroj: TASR

Zrážka s kamiónom v plnej rýchlosti býva väčšinou fatálna. O to prísnejšie možno hodnotiť správanie českého kamionistu, ktorý cez Slovensko prevážal náklad minerálok a popritom si neváhal vypiť aj niečo oveľa ostrejšie. Niet preto divu, že začal mať problémy s riadením vozu a skončil v priekope. O prípade píše český portál idnes.cz.

Už mal „nakúpené“…

“Opitý český vodič kamiónu havaroval v utorok popoludní na slovenskej diaľnici D1 v smere na Trnavu. Policajti mu v dychu namerali 2,31 promile alkoholu,” píše idnes.cz. Nezodpovedný šofér nebol žiadny začiatočník. Podľa portálu už bol pred dôchodkom, keďže mal 60 rokov.

“S plne naloženou súpravou plastových fliaš minerálky zišiel mimo cesty a skončil v priekope… policajti vodiča zadržali a začali trestné stíhanie,” uvádza český portál. Zároveň pripomína, že trest môže byť v tomto prípade vyšší ako zvyčajne. “Ťažko opitým vodičom z povolania hrozí na Slovensku prísnejší trest ako bežným šoférom, a to dva až päť rokov väzenia.” Český kamionista má jediné šťastie, že pri nehode nikoho nezranil.

Vtipné komentáre

Českí čitatelia na prípad šťavnato reagujú. Jeden sa s humorom pýta, či má ísť o novú verziu príslovia Vodu káže, víno pije. Milan zasa naráža na známy alkoholický nápoj, ktorého nevinný názov už zmiatol nejedného cudzinca:

“To je tak, keď si na Slovensku kúpite čaj, napríklad Tatranský čaj. Človek si povie – čaj z Tatier, preto je asi drahší, ale v skutočnosti to má s čajom spoločný len názov!” Čitateľ Peter už vážne upozorňuje, že takáto smutná alkoholická prax nie je u profesionálnych vodičov až taká výnimočná:

“Nerobím si vôbec žiadne ilúzie. Asi necelý kilometer od nášho domu je pri ceste odpočívadlo, na ktorom zvyknú stávať kamionisti, keď si musia urobiť prestávku. Neverili by ste, koľko sa tam na zemi váľa prázdnych fľašiek od tvrdého alkoholu. Najčastejšie sú to fľaše od poľskej vodky.”

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM