Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zamilovali sa cez bicykel a prešli na ňom celý svet

Britský pár Mike a Helen sa našli cez internetovú zoznamku. Hneď ich prvá vzájomná správa bola o tom, že spolu prebicyklujú celý svet. Napokon to dokázali a po ceste sa aj vzali.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zamilovali sa cez bicykel a prešli na ňom celý svet
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Je to príbeh ako z filmu a dokazuje, že aj tie najšialenejšie nápady sa dajú zrealizovať. Stačí mať len dosť odhodlania a odvahy. Mike (32) a Helen (30) boli obaja vášniví cyklisti, ale nemali šťastie v láske. Napokon sa rozhodli hľadať svojho životného partnera na známej internetovej zoznamke Tinder a práve tam si padli do oka. Na spoločný život ich doslova zviedol bicykel. Ich príbeh opisuje britský portál Mirror.

Osudová známosť

Mike si ako profilovú fotku na zoznamku zvolil záber, na ktorom stál v americkom národnom parku Yosemite. Do svojho profilu zároveň napísal, že jeho životným cieľom je prejsť na bicykli okolo sveta. Keď to zbadala Helen, okamžite ju Mike zaujal a rozhodla sa mu napísať dosť netradičným spôsobom.

“Keď mu Helen v januári 2016 napísala prvú správu, stálo v nej – Kedy odchádzame?” Mike zareagoval dokonale a bez mihnutia oka jej odpísal – Vyhovoval by ti utorok? Párik si rýchlo dohodol prvé rande a skutočne si padli do oka. “So smiechom sme sa rozprávali o našej cyklotúre, kadiaľ by sme išli. Bol to dobrý spôsob, ako flirtovať,” cituje Mikove slová Mirror.

Ale už na druhej schôdzke si obaja uvedomili, že to so svojou cestou na bicykli okolo sveta myslia úplne vážne. “Helen už prešla sama na bicykli veľký kus Spojeného kráľovstva pred rokom a Mike mal zasa skúsenosti s náročnými cyklotúrami naprieč severnou Amerikou… mali pocit, že sa poznajú celý život a dokonale do seba zapadli,” píše portál.

Trasa aj cez Slovensko

Čerstvá dvojica sa rozhodla, že svoj odvážny plán zrealizujú. Spočítali si, že na kúpu bicyklov, leteniek, poistiek a celkovo ubytovanie a stravu počas cesty okolo sveta budú potrebovať približne 27-tisíc libier. Cestu naplánovali maximálne úsporne. Väčšinu času chceli prespávať v kempoch pod stanom a stráviť noc v hoteli mali len výnimočne.

Ihneď začali podnikať kroky na nasporenie cieľovej sumy. “Po piatich mesiacoch randenia sme sa nasťahovali do jedného bytu, aby sme ušetrili na nájomnom. Nemíňali sme takmer žiadne peniaze, nechodili sme večer von a maximálne sme si raz za týždeň dovolili kúpiť fľašu vína za 3,50 libry,” píše Mirror. Obaja si tiež našli ešte jednu večernú prácu – Mike sa zamestnal v reštaurácii a Helen prekladala právne dokumenty.

Po štrnástich mesiacoch nasporili potrebných 27-tisíc libier a vydali sa na cestu. Vyrazili v utorok, presne tak, ako Mike odpísal Helen v ich prvej konverzácii na zoznamke. Preplavili sa na trajekte do kontinentálnej Európy a začali šliapať do pedálov cez Holandsko, Nemecko, severské krajiny, ďalej sa spustili na juh cez Poľsko až na Slovensko.

Potom pokračovali cez Maďarsko až na Balkán a ďalej cez Turecko do Gruzínska, kde sa letecky prepravili do Číny. Lietadlo využili aj na presun na ďalšie kontinenty – do Austrálie a Ameriky, kde sa napokon v Yosemitskom parku aj vzali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM