TOS Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zdrogovaný Slovák za volantom ohrozil ľudí na zastávke, VYHOSTIA HO

Slovákovu bláznivú jazdu, ktorou ohrozil ľudí na autobusovej zastávke, ukončil náraz do stromu. Podpísali sa pod ňu alkohol aj kokaín!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zdrogovaný Slovák za volantom ohrozil ľudí na zastávke, VYHOSTIA HO
Zdroj: Unsplash.com

Slovák dostal vo Švajčiarsku dva a pol roka za mrežami, po odpykaní trestu bude musieť navyše opustiť krajinu helvétskeho kríža. Píše o tom server Tio.ch.

Ohrození ľudia na zastávke

„31-ročný muž sadol za volant, aby odviezol svoju partnerku do St. Gallen po nočnej párty v Luzerne. Unavený, s hladinou alkoholu v krvi nad jedno promile a po požití kokaínu, sa vysokou rýchlosťou rútil po rezidenčnej štvrti. V jednom momente stratil kontrolu nad svojím luxusným vozidlom, skončil v protismere a narazil do krajnice na autobusovej zastávke, kde stálo niekoľko ľudí,“ opisuje prípad švajčiarsky server.

Rodák zo Slovenska aj napriek tomu pokračoval v rýchlej jazde a namiesto povolených 50 km/h prešiel na červenú rýchlosťou 80 km/h.

„Asi o 500 metrov ďalej v zákrute opäť stratil kontrolu nad autom. Prešiel do protismeru, vyšiel na obrubník, auto prerazilo reklamný billboard a všetko sa to skončili nárazom do stromu,“ informujú Švajčiari.

Nekompromisný trestný súd

Slovák aj so svojou partnerkou sa následne peši pokúsili o útek.

Súd rozhodol o treste pre mladého muža, ktorým je dva a pol ročné väzenie, pokuta 600 frankov a po odpykaní trestu ho na 5 rokov vyhostia zo Švajčiarska.

„O vyhostení sa rozhodlo aj preto, že slovenský občan je recidivista a je slabo integrovaný,“ uviedol Trestný súd v Luzerne.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM