ELA Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zlodeji v respirátoroch UKRADLI tisíce eur, zmizli z hotelov

Zo sérií krádeží usvedčili dvoch Slovákov hotelové kamery.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zlodeji v respirátoroch UKRADLI tisíce eur, zmizli z hotelov
2
Galéria
Zdroj: Carabinieri Bolzano

Dvaja muži slovenskej národnosti, ktorých na Veľkú noc zastavila talianska polícia, sa ponevierali po Riscone di Brunico pri niektorých hoteloch. Neboli to však turisti, ktorí chceli spoznávať krásy prírody, píše taliansky web L´Adigetto.it.

Polícia u jedného z dvoch mužov z Bratislavy spoznala páchateľa krádeže z 22. januára minulého roku v hoteli vo Falzes: z izby vtedy zmizlo 3 500 eur.

Prezradili ich kamery

Polícii pri odhalení páchateľov pomohli hotelové kamerové systémy, ktoré zachytili muža potulujúceho sa po izbách s maskou FFP2. Hoci si tvár schovával pod rúško, prezradili sa.

Pri osobných prehliadkach našli u 24-ročného a 42-ročného Bratislavčana karty, pomocou ktorých si otvárali hotelové izby, ako aj rukavice, masky typu FFP2, dekodér na generovanie prístupového kódu do hotelových izieb, vreckovú baterku ako aj priamo oblečenie, v ktorých sa jeden z podozrivých pohyboval po hoteli v deň krádeže.

Tým sa to neskončilo: v spolupráci s karabiniermi z Val Badia a Valle Aurina sa zistilo, že obaja Slováci boli zachytení kamerou v klube 29. marca a nasledujúci deň v hoteli. V ten istý deň v hoteli ukradli z izby 3-tisíc eur. Obaja muži sú teraz obvinení z trestného činu krádeže a pokusu o krádež.

Dvoch Slovákov prichytili v Taliansku
2
Galéria
Zdroj: Carabinieri Bolzano
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM