Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zmenil vám Karel Gott život? Prihláste sa!

V susednom Česku chystajú zaujímavý dokument o nedávno zosnulej speváckej legende a intenzívne hľadajú aj slovenských fanúšikov, ktorí by boli ochotní sa podeliť o svoj príbeh.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zmenil vám Karel Gott život? Prihláste sa!
15
Galéria
Zdroj: TASR

Karel Gott sa vďaka svojmu unikátnemu hlasu a obrovskej charizme dokázal nezmazateľne zapísať do duší miliónov fanúšikov po celom svete. Ich príbehy zbiera český režisér Filip Remunda a chce ich použiť v pripravovanom dokumente Božský hlas.

Český portál idnes.cz informuje, že už sa mu podarilo vyspovedať fanúšikov v Nemecku, na Ukrajine i v Japonsku, ale zatiaľ paradoxne chýbajú spomienky Čechov a Slovákov.

Záujemcovia, hláste sa!

Dokument o sile hlasu multinásobného Zlatého slávika vzniká už od roku 2015. Jeho tvorcovia vtedy začali hľadať ľudí, ktorým Gottov lyrický tenor zasiahol do života. Na začiatok sa vybrali do vzdialených krajín ako je Kuba, Japonsko, Rusko i Nemecko. Teraz prišiel rad aj na domácich: “Tvorcovia dokumentu Božský hlas hľadajú ľudí z Česka a Slovenska, ktorým hlas Karla Gotta zmenil život,” píše idnes.cz.

Pripája aj vyjadrenie režiséra dokumentu Filipa Remundu, ktorý sa vyznáva, že neuveriteľných príbehov o sile hlasu Karla Gotta nazbierali po celom svete skutočne desiatky a tešia sa aj na tie české a slovenské. Záujemcovia o účinkovanie v dokumente sa môžu obrátiť na produkčnú spoločnosť Hypermarket Film.

Hlas ako pozoruhodný úkaz

A čo zaujímavé uviedli pre potreby dokumentu zahraniční fanúšikovia? “Nemecký zubár si púšťa Karla Gotta pri vŕtaní zubov a vyznáva teóriu, že jeho hlas tlmí bolesť. Gottova ukrajinská fanúšička jazdí spievať na Donbas a posilňuje tak na duši ukrajinských vojakov, ktorí bojujú proti ruskej agresii…” píše idnes.cz.

Komentuje, že spev Karla Gotta je nepochybne pozoruhodný úkaz a pridáva ďalšie príbehy: ukrajinská žena Ľudmila, ktorá vo vojnovej tragédii prišla o rodinu a pomohla jej Gottova kazeta, ktorú si dva roky dookola púšťala. Japonský profesor z Wasada University zasa chce poslať Gottovu platňu do Severnej Kórey, pretože je presvedčený, že jeho hlas prispieva k svetovej harmónii.

Tvorcovia dokumentu dokonca našli šamana z republiky Tuva patriacej do Ruskej federácie, ktorý prirovnáva Gottov hlas k liečebným účinkom šamanského bubna. Už chýba len počkať, s akými prekvapivými príbehmi prídu slovenskí a českí fanúšikovia.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Karel Gott
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM