Správy

Tak predsa! Peniaze pre zdravotníctvo sú, ministerstvo financií uvoľnilo 90 miliónov eur

Nemocnice budú môcť príspevok využiť na prístrojové vybavenie, stavebné úpravy či rekonštrukcie. Určené sú pre viaceré lokality.

Ilustračný obrázok k článku Tak predsa! Peniaze pre zdravotníctvo sú, ministerstvo financií uvoľnilo 90 miliónov eur
Zdroj: unsplash.com / CC0 1.0

Ministerstvo financií (MF) SR uvoľnilo 90 miliónov eur do zdravotníctva prostredníctvom platby za štátnych poistencov. TASR o tom informoval tlačový odbor MF SR.

Ďalšie tri milióny eur dostanú nemocnice na kúpu nových prístrojov či potrebné rekonštrukcie.

Dôkladná analýza

Rezort uviedol, že rozhodnutie je v súlade s platnou legislatívou a vzniklo po dôkladnej analýze dát aj diskusii s Ministerstvom zdravotníctva (MZ) SR. „Ministerstvo financií situáciu naďalej priebežne monitoruje aj v súvislosti s priebehom pandémie,“ doplnil tlačový odbor.

Nemocnice budú môcť príspevok využiť na prístrojové vybavenie, stavebné úpravy či rekonštrukcie. „Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach si za poskytnuté prostriedky zabezpečí prístroje pre pracovisko zubného lekárstva, Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici nemocničné lôžka, ale zároveň vybuduje stomatologické pracovisko či nakúpi potrebné sonografické vybavenie,“ priblížilo ministerstvo s tým, že nové prístroje pribudnú aj na rehabilitačnom oddelení vo fakultnej nemocnici v Trnave.

Kam poputujú?

Prostriedky sú určené aj pre Fakultnú nemocnicu v Trenčíne, Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Nových Zámkoch, Detskú fakultnú nemocnicu v Košiciach, Národný ústav tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch, Úrad verejného zdravotníctva SR či úrad MZ SR.

Hl. foto: ilustračné

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM