han Hokej

TAKTO sa oslavuje BRONZ: Mokrý Ramsay a Slafkovský to ROZTOČIL aj v šatni! FOTO

Slovenskí hokejisti v Pekingu dosiahli historický úspech. Po výhre nad Švédmi získali bronzové medaily a patrične to v šatni aj oslávili.

Ilustračný obrázok k článku TAKTO sa oslavuje BRONZ: Mokrý Ramsay a Slafkovský to ROZTOČIL aj v šatni! FOTO
31
Galéria

Výhra 4:0 nad Švédskom znamenala vôbec zisk prvého cenného kovu z olympijských hier v ére samostatnosti Slovenska. Naši borci to roztočili už na ľade, ale to čo prišlo v šatni, je už „iná káva“.

Nedali im šancu

Slováci vstúpili do zápasu vydareným úvodom, keď úspešne čelili viacerým nebezpečným šanciam Švédov. V druhej časti otvorili skóre, keď sa šiestym gólom na turnaji presadil 17-ročný útočník Juraj Slafkovský, ktorý sa zároveň osamostatnil na prvom mieste v poradí strelcov ZOH v Pekingu.

V 33. minúte na neho nadviazal Samuel Takáč, ktorý využil presilovku. Slováci v tretej tretine čelili švédskej snahe o vyrovnanie, ale brankár Patrik Rybár neinkasoval. Bolo to pre neho druhé čisté konto na olympijskom turnaji v Pekingu.

V závere víťazstvo poistili gólmi do prázdnej bránky Slafkovský a Pavol Regenda.

Hviezdny mladík

Turnaj fantasticky vyšiel len 17-ročnému útočníkovi Jurajovi Slafkovskému, ktorý strelil Švédom dva góly a dokopy na olympiáde strelil sedem gólov! „Najdôležitejšie je, že sme to tímovým výkonom dali. Zaslúžili sme si to za celý turnaj, za naše predvedené výkony. Prvý gól bol akoby z bufetu, ale ak máte potrebné šťastie, tak potom sa môže podariť aj takýto úspech,“ povedal mladík po súboji o bronz.

Veľký talent nášho hokeja to roztočil aj v kabíne, kde sa vo veľkom oslavoval megaúspech. Behal po šatni a s jeho typickým úsmevom sa radoval a „ziapal“.

Prišlo aj na hlavného trénera Craiga Ramsaya, ktorého podľa športovej tradície celého obliali.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Oslava hokejistov nabrala v šatni grády
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM