Zo zahraničia Cestovanie

Taliansko uvoľní obmedzenia pre cestujúcich z krajín EÚ: Čo do krajiny budete potrebovať?

Taliansko uvoľní od februára obmedzenia pre cestujúcich z EÚ.

Ilustračný obrázok k článku Taliansko uvoľní obmedzenia pre cestujúcich z krajín EÚ: Čo do krajiny budete potrebovať?
Zdroj: TASR/AP

Cestujúcim bude od februára stačiť preukázať sa pri vstupe do tejto krajiny potvrdením o očkovaní, nedávnom prekonaní covidu či negatívnym výsledkom testu na koronavírus.

Nebudú však už musieť podstúpiť preventívnu karanténu. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na oznámenie tamojšej vlády.

Už len covidpas

Opatrenia v tomto smere sprísnilo Taliansko v decembri, keď došlo k nárastu prípadov nákazy novým koronavírusovým variantom omikron. Od cestujúcich začalo vtedy pri vstupe do krajiny požadovať test na koronavírus a v prípade nezaočkovaných aj absolvovanie päťdňovej karantény.

V súlade s najnovším dekrétom talianskej vlády bude cestujúcim z krajín EÚ od februára na vstup do Talianska stačiť už len covidpas.

Ten uvádza, či je jeho nositeľ očkovaný, či ochorenie COVID-19 nedávno prekonal alebo mal negatívny výsledok testu na koronavírus.

Komisár Francesco Paolo Figliuolo, ktorý je v Taliansku zodpovedný za protipandemické opatrenia, v pondelok povedal, že Taliansko už zrejme dosiahlo vrchol aktuálnej vlny nákazy spôsobený šírením variantu omikron, keďže denne tam už pribúda menej prípadov tohto vysokonákazlivého variantu.

Ilustračné foto, TASR

Čo je potrebné vedieť?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM