Zo zahraničia

Ďalšia zmena pre očkovaných, ktorí prichádzajú do Anglicka: Test už potrebovať NEBUDÚ

Celý svet je v pozore pred variantom omikron. Zdá sa však, že Británia ide opačným smerom. Boris Johnson oznámil ďalšie zmiernenie opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia zmena pre očkovaných, ktorí prichádzajú do Anglicka: Test už potrebovať NEBUDÚ
Zdroj: TASR/AP

Testy na koronavírus pre úplne zaočkovaných cestujúcich prichádzajúcich do Anglicka sa rušia. Potvrdil to v pondelok britský premiér Boris Johnson, ktorého citovala televízia Sky News.

Omikron na ústupe?

Správa prišla po tom, čo výkonní riaditelia najväčších leteckých spoločností v Spojenom kráľovstve vyzvali vládu, aby ukončila cestovné obmedzenia súvisiace s koronavírusom.

Šéfovia aerolínií poukazovali na to, že variant koronavírusu omikron je už na ústupe, a argumentovali, že súčasné opatrenia majú „len obmedzený vplyv“ na šírenie ochorenia COVID-19.

Od štvrtka budú v Anglicku zrušené covidpasy a povinné nosenie rúšok ani práca z domu.

Vyzval na opatrnosť

Osobitný vyslanec Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre covid David Nabarro pre Sky News opísal SARS-CoV-2 ako „veľmi nepríjemný a rafinovaný“ vírus – a zdôraznil, že by sa k nemu nemalo pristupovať ako k bežnej chrípke, keďže je stále mimoriadne nebezpečný.

„Môže ešte ďalej mutovať a vytvárať varianty. Už sme ich niekoľko zažili a vieme, že ďalšie sa čoskoro objavia,“ varoval Nabarro.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ilustračné foto

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM