Správy Rôzne

Taraba podľa Greenpeace škodí prírode, dali mu ZLOMENÉ srdce

Organizácia Greenpeace Slovensko priniesla ministrovi životného prostredia Tomášovi Tarabovi (nominant SNS) v stredu veľký červený transparent v tvare zlomeného srdca a nápisom "Zlomili ste srdce prírode".

Ilustračný obrázok k článku Taraba podľa Greenpeace škodí prírode, dali mu ZLOMENÉ srdce
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Reaguje tak na jeho pôsobenie v rezorte, ktoré podľa nej škodí prírode. „Zo slov a krokov ministra Tarabu je úplne jasné, že ochrana prírody je to posledné, na čom mu záleží. Najčerstvejším príkladom je novela zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie (EIA), ktorá je práve v medzirezortnom pripomienkovom konaní,“ povedala riaditeľka Greenpeace Slovensko Katarína Juríková.

Najväčšími problémami sú podľa Greenpeace aj spôsob výmeny vedúcich predstaviteľov na ministerstve a v rezortných inštitúciách, podpora spaľovní odpadu či obnoveniu výstavby vodného diela Slatinka.

Rovnako aj ministrove ignorovanie zavedenia obehového hospodárstva a opatrení na ochranu klímy. Ochrancovia prírody želajú ministrovi, aby vo svojom srdci konečne našiel lásku k prírode a životnému prostrediu, a nie biznisu.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM