han Zo Slovenska

TÁTO noc bude štedrá na SNEH: Najviac ho napadne na západe Slovenska, až 10 cm!

Najbližšia noc má byť podľa meteorológov poriadne bohatá na snehové vločky. Kde ich napadne suverénne najviac?

Ilustračný obrázok k článku TÁTO noc bude štedrá na SNEH: Najviac ho napadne na západe Slovenska, až 10 cm!
Zdroj: Dnes24/Milan Hanzel

Aj poľadovica

Výstraha pred poľadovicou platí pre celé Slovensko od soboty 22.00 h do nedeľného (22. 1.) poludnia. Na západe krajiny hrozia aj snehové jazyky a záveje. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Na hrozbu snehových jazykov a závejov upozorňujú meteorológovia od nedele 2.00 do 12.00 h. Výstrahu vydali pre Bratislavský a Trnavský kraj a okresy Myjava, Komárno a Šaľa.

Naďalej platí aj výstraha druhého stupňa pred povodňami pre Michalovce a Trebišov bez Roňavy. Prvostupňová hydrologická výstraha je vydaná pre Levice-východ.

Najviac snehu

„Počas noci začne na západnom Slovensku snežiť a na vlnu nového sneženia sa môže tešiť predovšetkým Bratislava a širšie okolie. Malo by napadnúť najviac snehu od začiatku zimy,“ uvádza portál imeteo.sk.

S prvými snehovými vločkami počítajte na juhu Trnavského a Nitrianskeho kraja po polnoci. „V oblasti Nitry sa však do snehu môže miešať aj dážď. V juhozápadných okresoch západného Slovenska však dážď nehrozí a pôjde výlučne o sneženie,“ píše spomínaný web.

Ďalšia vlna sneženia dorazí nad západné Slovensko okolo 06:00 a tu už bude viac oblastí, ktoré obdržia kvapalné zrážky. „Pršať by v nedeľu ráno malo hneď na niekoľkých miestach vo východnej časti západného Slovenska. Pršať bude najmä v oblasti Nitry. Tu sa bude teplota pohybovať okolo +2 °C,“ dodávajú odborníci na počasie.

Hlavne v Bratislave

„Úplne iné, zimné podmienky sa očakávajú v západnej časti západného Slovenska. V Bratislavskom a v Trnavskom kraji, ako aj v časti Nitrianskeho kraja sa totiž teploty budú pohybovať okolo nuly, prípadne slabo pod nulou a bude výlučne snežiť,“ poznamenali na imeteo.sk. Sneženie by malo zotrvávať do nedeľňajšieho poludnia.

Ako dodávajú, na Záhorí, v Bratislave a v okrese Dunajská Streda by mohlo napadnúť aj 5 cm nového snehu.

„V oblasti Malých Karpát by výška novej snehovej pokrývky mala prekročiť 5 cm a napadne tu do 10 cm snehu,“ uzavreli na imeteo.sk.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM