Mário Hudák Regióny Regióny

Tenisový Slovan má po sezóne, hráči sa rozbehli po turnajoch

Od polovice apríla do konca júna súťaž, od júna do septembra letné turnaje, od októbra do marca zimné turnaje. A znova súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Tenisový Slovan má po sezóne, hráči sa rozbehli po turnajoch
Zdroj: Ilustračné foto

Koncom marca chcel manažér a hráč tenisového klubu Slovan Bardejovské Kúpele Milan Skonc so svojimi mužmi vyhrať druhú ligu. Teraz hodnotí sezónu.

Ako ste dopadli?

V celoštátnych a krajských súťažiach sme mali tri družstvá. Muži A hrali sedem kôl celoštátnej druhej ligy, muži B aj dievčatá do 12 rokov hrali päť krajských kôl. Pred sezónou sme mali veľké oči a smelé ciele a tak to, nakoniec, aj má byť. Chceli sme, aby každé mužstvo zabojovalo o postup. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo naplniť.

Výsledky?

Áčko mužov skončilo medzi ôsmimi družstvami z celého Slovenska na druhom mieste, čo je jeden z najväčších úspechov bardejovského tenisu v histórii nášho okresu vôbec. Druhé miesto v celoštátnej lige je naozaj vysoká úroveň. Hrali sme napríklad so Žilinou aj Košicami a častokrát úspešne bojovali proti hosťujúcim extraligistom. Naša jednotka, hosťujúci Boris Krajčovič predviedol s extraligistom Mariánom Polomom z Čadce taký tenis, aký sme tu dovtedy ešte nevideli. Aj naši ďalší kmeňoví hráči Ľubo Baraník, Slavo Ochotnický či Ivan Kurimský ukázali vysokú hernú kvalitu a skvelú hru. K tomu, aby sme postúpili do prvej ligy chýbal naozaj iba malý krôčik. Na súpiske sme mali 12 hráčov, do bojov v súťaži ich zasiahlo sedem. Nakoniec postúpil Prešov, s druhým miestom sme ale veľmi spokojní.

Čo ďalšie dve družstvá?

Aj tu bol cieľ postúpiť do vyššej sútaže, no pkvôli zraneniam sme hneď v úvode museli niektorých mužov z Béčka uvolniť do A mužstva. Jaro Petrišin stále bojuje so zranením ramnena a neodohral ani jeden zápas. Béčko nakoniec skončilo v krajských majstrovstvách na treťom mieste, čo tiež nie je zlý výsledok. Ak by sme boli kompletní, pri plnom obsadení a nasadení by sme v pohode vedeli postúpiť do vyššej súťaže. V družstve dievčat, mladších žiačok do 12 rokov, bola situácia podobná. Znova ide o tým, ktorý je pri plnej sile schopný súťaž vyhrať a postúpiť vyššie. Už pred začiatkom ligy sa nám zranila jedna zo stabilných hráčok a potom aj niekoľko ďalších hráčok. Na mnoho zápasov sme preto nastúpili v nekompletnej a slabej zostave. Pôvodné plány teda ani tu veľmi nevyšli a skončili sme takisto na treťom mieste.

Čo sa dá zlepšiť, kde vidíte ťažkosti?

Stabilita formy v našich podmienkach dosť závisí od počasia. Keďže máme krytú halu, čo je na jednej strane veľká výhoda, na vonkajšie kurty sa veľmi neponáhľame. Príde však prvý zápas vonku – iný povrch, zlé počasie, na antuke nerozohratí hráči, a to často negatívne ovplyvní náš výsledok v prvom kole. Nečakane prehráme a potom to už nemáme ako dobehnúť. Dobrí hráči by sa však mali dokázať rýchlo prispôsobiť. Takže v takýchto podmienkach súťaže našou halou aj trochu trpíme.

Koľko družstiev postavíte v ďalšej sezóne?

Otázka trošku do ďaleka. Momentálne sa naši hráči rozbehli po letných turnajoch. Slavo Ochotnický sa stal majstrom Slovenska v kategórii seniorov nad 40 rokov, zverenkyňa trenérov Boďa a Skonca, Linda Hlavinková, skončila na celoštátnych turnajoch dvakrát na treťom mieste. Ona ako opora družstva dievčat by v súťažiach nemala veľmi prehrávať a mala by len potvrdiť hernú kvalitu, ktorú nepochybne má. Je to talent, z ktorého by pri dobrej práci mala vyrásť minimálne kvalitná ligová hráčka. A možno až hráčka turnajov WTA. Pre budúcu sezónu predpokladáme rovnaký scénár ako tento rok, iba dievčatá budú hrať v kategórii starších žiačok. Aj niektorí hráči z mužských družstiev odchádzajú, takže hlavne uvidíme, čo bude v zimnej sezóne, ako budeme hráčsky zdatní a pripravení. Zima nám dá aktuálnu opoveď, či budeme môcť pomýšľať na to, aby sme v ďalšej sezóne hrali o prvé priečky a postup, alebo sa budeme v súťažiach iba zachraňovať.

Chystáte nejaké turnaje?

Áno, prepodkladám, že v kúpeľoch urobíme štyri celoštátne turnaje. Záleží na tom, ako nám ich tenisový zväz pridelí podľa žiadosti. V lete sú kúpeľné kurty naplnené tenisovými kempami a sústredeniami. A hlavne poskytujeme priestor pre kúpeľných hostí, takže teraz nie je veľmi kapacita, miesto ani čas, na organizovanie veľkých turnajov. Počítame, že najbližšie turnaje pre mužov, dorastencov, staršie a mladšie žiačky budú až v novembri. Naše turnaje bývajú dosť naplnené a ľudia z celého Slovenska sem chodia radi.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM