Webnoviny - Svet

Terim oficiálne trénerom Galatasaray Istanbul

WEBNOVINY.SK

Ilustračné Foto: SITA/AP ISTANBUL 21. mája (WEBNOVINY) – Fatih Terim sa stal oficiálne staronovým trénerom tureckého prvoligového futbalového klubu Galatasaray Istabul. Informoval o tom nový prezident tímu Űnal Aysal s tým, že vedenie verí v schopnosť skúseného kouča prinavrátiť tradičné mužstvo z krajiny polmesiaca na víťaznú cestu. Terim sa s vedením Galatasaray dohodol na trojročnej zmluve.

Galatasaray figuruje v tabuľke najvyššej tureckej súťaže kolo pred koncom na 9. mieste a s 36-bodovým odstupom za mestským rivalom Fenerbahce na líderskej pozícii. Víťaz Pohára UEFA z roku 2000 práve pod vedením Terima už nemá šancu vybojovať si účasť v pohárovej Európe.

Päťdesiatsedemročný kouč pôsobil v tíme Galatasaray ako kouč v období rokov 1996 – 2000 a 2002 – 2004. „Galatasaray má vždy najvyššie ambície. V krátkom čase musíme vytvoriť schopný a kvalitný tím. Potrebujeme nájsť vhodných adeptov,“ povedal pre uefa.com Terim.

Évian premiérovo medzi francúzsku elitu

Futbalisti Évianu sa stali postupujúcimi do najvyššej francúzskej súťaže. Líder Ligue 2 vyhral v piatok nad Stade Reims 2:1 a v poslednom kole už nemôže prísť o postup. Tím, ktorý sponzoruje potravinárska firma Danone, pokračuje vo svojom vzostupe. Pred rokom postúpil do druhej ligy z tretej najvyššej súťaže National. Évian ešte nikdy medzi elitou nehral. Postup do Ligue 1 má takmer istý aj Dijon, ktorý na 2. mieste tabuľky má pred štvrtým Le Mans pred posledným zápasom trojbodový náskok. Medzi touto dvojicou je ešte Ajaccio, ktoré zaostáva za Dijonom o bod. Z najvyššej súťaže už naisto zostupujú Arles-Avignon a RC Lens, o treťom vypadávajúcom sa rozhodne v posledných dvoch kolách. Namočených je ešte sedem mužstiev.

Šachťor získal z Corinthians zakončovateľa Dentinha

Brazílsky futbalista Dentinho posilní ofenzívu Šachťoru Doneck. Štvrťfinalista poslednej edície Ligy majstrov sa s útočníkom, ktorý si doteraz obliekal dres Corinthians, dohodol na päťročnej zmluve. Dvadsaťdvaročného zakončovateľa spájali s viacerými klubmi, hovorilo sa aj o záujme Arsenalu, Manchestru United či Juventusu Turín. Informáciu o prestupe Dentinha z Corinthians potvrdila aj internetová stránka Šachťoru.

Dentinho hral za Corinthians od roku 2007. V 74 stret­nutiach strelil 38 gólov, v útoku „Timao“ vytvoril v jednom období dvojicu s Ronaldom.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM