Zo zahraničia

Teror na Ukrajine: Rusi mali spustiť paľbu na domov dôchodcov, zahynulo 56 ľudí

Masaker sa odohral na východe Ukrajiny. Podľa tamojších úradov ruskí okupanti pristavili tank pred budovu a spustili paľbu.

Ilustračný obrázok k článku Teror na Ukrajine: Rusi mali spustiť paľbu na domov dôchodcov, zahynulo 56 ľudí
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinské úrady uviedli, že príslušníci ruskej inváznej armády začali strieľať z tanku na domov dôchodcov na východe Ukrajiny, pričom zabili 56 ľudí. Informovala o tom televízia Sky News, ktorá však túto informáciu bezprostredne nedokázala overiť z nezávislých zdrojov.

Podľa vyjadrenia Štátnej služby pre špeciálnu komunikáciu a ochranu informácií Ukrajiny (SSSCIP) sa terčom útoku „okupantov“ stal domov dôchodcov v meste Kreminna v Luhanskej oblasti.

Ruskí vojaci podľa nej začali budovu „cynicky a zámerne“ ostreľovať z tanku. „Jednoducho zamierili tank, pristavili ho pred budovu a spustili paľbu,“ uviedla SSSCIP, ktorá podlieha priamo ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému.

Päťdesiatšesť obyvateľov domova podľa SSSCIP zomrelo priamo na mieste. Útok prežilo len 15 ľudí, ktorých ruskí „okupanti uniesli a odvliekli“ do neďalekého mesta Svatove, ktoré je pod kontrolou ruských vojsk, a umiestnili ich jednej z miestnych škôl.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Vojna na Ukrajine
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM