Krimi

Teroristi vo Viedni neútočili muníciou zo Slovenska, spresnila polícia

Rakúsky denník Heute informoval, že muž so svojím známym údajne v polovici júla vycestoval na Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Teroristi vo Viedni neútočili muníciou zo Slovenska, spresnila polícia
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Teroristi vo Viedni neútočili muníciou zo Slovenska. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. „Slovenská polícia v lete zachytila informáciu, že sa podozrivé osoby z Rakúska snažili nakúpiť muníciu na našom území. Nákup sa im však zrealizovať nepodarilo,“ uviedla s tým, že informáciu hneď poslali rakúskym kolegom.

„Viac sa k danej veci vyjadrovať nebudeme, aby sme neohrozili vyšetrovanie v Rakúsku,“ doplnila.

Rakúsky denník Heute informoval, že muž so svojím známym údajne v polovici júla vycestoval na Slovensko, aby si zaobstaral muníciu do útočnej pušky typu AK-47 (kalašnikov).

Podľa odborníka sa však vo Viedni nestrieľalo z kalašnikova, ale z juhoslovanskej útočnej pušky M70. S týmto názorom spolumajiteľa Hunter Clubu – Verejná strelnica Miroslava Chrenka súhlasí aj predseda predstavenstva Združenia vlastníkov strelných zbraní Legis Telum Ľudovít Miklánek.

K streľbe v centre Viedne neďaleko synagógy na ulici Seitenstettengasse a k útokom na ďalších piatich miestach prišlo v pondelok (2. 11.) večer. Útočníkom bol podľa polície 20-ročný Kujtim Fejzulai, ktorý mal rakúske aj severomacedónske občianstvo. Rakúsky minister vnútra oznámil, že páchateľ bol stúpencom organizácie Islamský štát.

Teroristický útok v centre Viedne
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM