Technológie

Známa sociálna sieť NAŠTVE deti a tínedžerov: Prekvapí ich TAKÝMTO otravným obmedzením

Zdá sa vám, že mladí trávia s mobilom v ruke príliš veľa času? Vie to aj TikTok. Sociálna sieť preto spúšťa nové obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Známa sociálna sieť NAŠTVE deti a tínedžerov: Prekvapí ich TAKÝMTO otravným obmedzením
Zdroj: www.unsplash.com

TikTok sa stal hitom najmä medzi mladšími používateľmi. Čínska sociálna sieť aktuálne predstavila nové funkcie, ktoré nepotešia hlavne deti a tínedžerov.

Obmedzenia zapnú všetkým mladým

„V nadchádzajúcich týždňoch bude každému účtu používateľa mladšieho ako 18 rokov automaticky nastavený 60-minútový limit času stráveného na obrazovke,“ informovala vo svojom stanovisku sociálna sieť. TikTok tvrdí, že síce neexistuje žiadne konkrétne stanovisko, aký čas denne by neplnoletí ľudia mali stráviť pri sledovaní obsahu na obrazovke telefónu, no pri stanovení limitu sa riadil aktuálnym výskumom odborníkov z Bostonskej detskej nemocnice.

„Ak sa dosiahne 60-minútový limit, tínedžeri budú vyzvaní na zadanie prístupového kódu, aby mohli pokračovať v sledovaní, pričom sa od nich bude vyžadovať, aby sa aktívne rozhodli tento čas predĺžiť,“ vysvetľuje sociálna sieť.

Prečítajte si tiež

Pod kontrolou rodičov

Ešte prísnejšie podmienky budú mať deti vo veku do 13 rokov. Pre ne bude platiť rovnaký 60-minútový denný limit, no prístupový kód bude musieť zadať rodič alebo opatrovník. Po jeho zadaní sa čas predĺži o ďalších 30 minút.

Sociálna sieť bude okrem toho každému účtu neplnoletého používateľa posielať týždenné upozornenie s rekapituláciou, koľko času strávil na TikToku.

Novinky môžu potešiť rodičov. Cez funkciu Rodinného párovania (Family Pairing) budú môcť deťom nastaviť denné limity, pričom sa budú dať prispôsobiť jednotlivým dňom v týždni. Rodičia cez nový panel času uvidia, koľko a kedy strávili ich deti na TikToku cez deň a aj v noci. Aby sa mohli tínedžeri a deti sústrediť na svoje povinnosti, rodičia im budú môcť v stanovených časoch stlmiť upozornenia. „Účty vo veku 13 až 15 rokov už nedostávajú push oznámenia po 21.00 hodine a účty vo veku 16 až 17 rokov majú oznámenia vypnuté po 22.00 hodine,“ dodala sociálna sieť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM